Najmlađe mališane u Jakšiću posjetio sv. Nikola – darivao ih s više od 400 poklona /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Sveti Nikola pomalo već star i umoran uspio je nekako doći do Jakšića. Nije htio ovu godinu iznevjeriti onu dobru djecu koja ga svake godine čekaju u ovim blagdanskim danima. Na svoja je putovanja krenuo nešto ranije nego uobičajeno kako bi mogao stići i obići svu dobru djecu i dati im poklone.

Došao je iz dalekih krajeva do Jakšića. Nije mogao dalje….zatražio je kod obitelji Maria Kube da se malo odmori i okrijepi kako bi mogao nastaviti još tih 500-tinjak metara do djece koja su ga čekala na obližnjem školskom igralištu. Budući da ga je umor previše svladao Mario Kuba mu je predložio da ga s konjima na zaprežnom vozilu preveze kako se djeca ne bi smrzla čekajući ga. U međuvremenu je brže bolje Mario Kuba obavijestio organizatore dočeka kako će sv. Nikolu prevesti zaprežnim kolima do igrališta.

Unatoč dosadnoj kiši koja je pomalo padala djeca su strpljivo čekala i bezbrižno se zabavljala uz prigodan program na kojem su nastupale njihove kolege koje pohađaju mjesni dječji vrtić i osnovni školu. Bilo je zabavno, djeca su pratila program sve dok nisu čula topot konja i zveckanje konjske zaprege. U jednom trenutku su se zaputili svi ususret sv. Nikoli koji ih je počeo darivati različitim slasticama, a kasnije onim malo većim poklonima.

Neka su djeca s oduševljenje dočekala sv. Niklu i s njim se fotografirala, a bilo je i onih sa suzama jer im je to bio prvi susret s njim. Sa svima njima je sveti Nikola popričao i podijelio im poklone. Nije moglo proći bez krampusa koji je ubrzo shvatio da mu nije tamo mjesto pa se zaputio petama vjetra, jer da nije bilo bi problema i potrebitih intervencija, što u konačnici nije trebalo.

Sve je prošlo u najboljem redu. Da kiša nije ubrzala cijeli program organizatori u oni koji su sudjelovali u organizaciji bili bi još više zadovoljniji, članovi HKUD-a Slavonija, općina Jakšić, predstavnici Dječjeg vrtića i matične Osnovne škole te Udruge mladih općine koja je također dala svoj doprinos da manifestacija bude na visokoj razini.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot