Najmanje će mi Zdravko Ronko i SDP određivati da li ću doručkovati, ručati i večerati ili popiti piće u svom gradu

Autor: D.K.

Neferović-mrkog-pogledaPOŽEGA – U redakciju smo primili reakciju gradonačelnika Vedrana Neferovića na jutros održanu press konferenciju SDP-a koju prenosimo u cijelosti:

Rječnik, kao i ponašanje jednog isfrustriranog, višestrukog izbornog gubitnika kulminiralo je kašnjenjem na posljednju sjednicu Gradskog vijeća više od sat vremena i ulaskom bez pozdrava, kako vijećnicima tako i predstavnicima medija, te prekidanjem u tom trenutku izlaganja direktora Tekije d.o.o. Ante Kolića o izvješću o poslovanju tvrtke. Već tada je bilo vidljivo da je cilj dolaska na sjednicu jedino provokacija i očekujem da će nas idući puta počasiti ulaskom kroz prozor, preko stola u Gradskoj vijećnici. 

Svi navodi s današnje konferencije za novinare su u svrsi sljedećih parlamentarnih izbora na kojima će ponovno politika zločestoće, kaznenih prijava, opstruiranja i laganja građana doživjeti poraz. Kao dopredsjednik Udruge gradova mogu posvjedočiti da je Vlada RH i često spominjani Zoran Milanović napravila velike probleme u funkcioniranju gradova. Uvođenjem drugačije raspodjele sredstava od poreza na dohodak Grad Požega je ostao bez znatnih sredstava, kao i brojni drugi hrvatski gradovi, u kojima i mnogi SDP-ovi gradonačelnici nailaze na iste probleme, samo što vijećnik Ronko očito ne smije nazvati na primjer Rijeku, Kutinu ili Zabok i pitati kako je njima. 

Licemjerno je od strane gradskog vijećnika uspoređivati rezultate polugodišnjeg izvješća 2014. i 2015. godine i prisvajati Vladi Zorana Milanovića rezultate ove vlasti i EU ureda, te na taj način umanjivati ovaj minus. Sposobnošću ove vlasti i EU ureda mi smo iz sredstava pomoći kandidirali nekoliko projekata i dobili sufinanciranje na što smo izuzetno ponosni jer to građani imaju priliku vidjeti, ali i osjetiti u vidu zapošljavanja.

Zašto vijećnika Ronka smeta što su građani uspjeli legalizirati objekte po povoljnim uvjetima? To vjerojatno kao veliki socijaldemokrata može objasniti nekom svojom čarobnom formulom.

Drago nam je da u Gradu imamo puno novorođenčadi i zato smo ove godine već imali 4 prijema, a planirano do kraja godine još dva, što je za 50% više nego u vrijeme bivše vlasti.

Što se tiče klizališta, mogu se slobodno predstavnici medija javiti ravnatelju Javne ustanove sportski objekti koji je prikupio ponude, a znamo koliko košta iznajmljivanje za 40-ak dana kao i kupnja klizališta koje bi bilo u vlasništvu ustanove Sportski objekti, a ako netko ima poslovni interes doći u Požegu i to raditi, neka samo izvoli. Podsjetimo, neposredno nakon preuzimanja vlasti održali smo tri sastanka s gospodom Darkom Marijanovićem, vlasnikom firme, Franetom Križanovićem i Kristijanom Križanović na temu klizališta gdje su oni iskazali kako više ne žele držati klizalište u najmu jer im je neprofitabilno i stvara im minus, nego ga žele prodati Gradu Požegi, prema dogovoru s bivšim gradonačelnikom Ronkom, za 500 tisuća kuna. Mi smo htjeli suradnju, ali u Gradskom proračunu jednostavno ta sredstva nisu bila predviđena. Još jednom pozivam da se slobodno javi onaj tko želi raditi klizalište u Požegi.

Što se tiče Osnovne škole Dobriše Cesarića i sportske dvorane, bio bih izuzetno sretan da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, osim Grada Požege i 57 drugih gradova, koji su prema anketi Udruge gradova RH, pripremili dokumentaciju na pozivu na indikativnu listu projekata uspjelo to i realizirati.

U samo 57 gradova ukupno je potrebno 265 objekata, od toga 122 vrtića, 92 osnovne škole, dok je kao primjer Grad Rijeka iskazao potrebu za 49 projekata, ne znam zašto je problem ako je Grad Požega pripremio 5 projekata, a u fazu spremnosti i uvrštenosti na indikativnu listu imao dvoranu OŠ Dobriša Cesarić, zajedno s još 23 projekta koja su bila uvrštena s potpunom dokumentacijom na indikativnu listu. Usput, na razini 57 gradova, bila su 102 spremna projekta među njima 52 vrtića i 29 osnovne im škola koje su iskazale svoje potrebe, iz čega je očito da cijela RH treba i vrtiće i osnovne škole, ali ne trebaju SDP-u i Zdravku Ronku u našem gradu. Svakako da ta dokumentacija košta, ali puno manje od nikad realiziranog projekta i plaćanja dokumentacije za zatvorene bazene u Požegi gdje je u vjetar otišlo preko 700 tisuća kuna.

Grad Požega nije smanjio za 92% sredstva za vodovodnu i kanalizacijsku mrežu nego se taj projekta koji je bio planiran u gradskom proračunu financira iz projekta Aglomeracija Požega vrijednog 150 milijuna kuna koji je prijavljen na Europske fondove.

Ponosan sam na projekt Sportsko – rekreacijskog centra, na asfaltiranje parkirališta, na uređenje obalnog nasipa rijeke Orljave cijelom dužinom, od Orljavske do Osječke ulice, na asfaltiranje svih ulica koje smo napravili, radove po mjesnim odborima, a što se tiče drvne mase, neka se gospoda inženjeri šumarstva – Njavro, Dumančić i Ronko sa svojom strukom, konačno dogovore oko količine jer svaki govori drugačije. Ističu da se u Gradu Požegi ništa ne radi, a mene osobno i moje zamjenike policija ispituje koliko puta smo bili na gradilištu. Bili smo svaki dan i bit ćemo ponovno na svakom gradilištu u gradu Požegi, ali isto tako znamo što je bio cilj isključivo zaustaviti projekt i spriječiti uređenje, od Kuglane, do šetnice i sportsko-rekreacijskog centra.

Kada je u pitanju sport, s vijećnikom Ronkom najmanje želim polemizirati jer sport je bio područje manipulacije SDP-a i Zdravka Ronka posljednjih desetak godina, potpomognut čelništvom Požeškog sportskog saveza, od izbornih svrha, oduživanja kroz zapošljavanje bez natječaja supruge kandidata za zamjenika gradonačelnika, djelovanje „uglednih“ SDP-ovaca u gradskim sportskim udrugama gdje su od Dražetića, Pejnovića, Enjingija mlađeg, Milobare ostali repovi, ugovori koji idu na štetu grada, a kao pogodnost privatnim interesima pojedinaca. Tu je veliku ulogu odigrao i gospodin Nikola Brekalo, koji se vjerojatno više ne sjeća ničega iz toga vremena, kada je zajedno sa svojim vrijednim sportskim djelatnicima, kumovao raspadu ženskog rukometa u Požegi. Pozivam predstavnike medija da provodu anketu o stanju sportskih udruga danas i za vrijeme vlasti SDP-a.

Građanima treba reći istinu, a retorika i rječnik gubitnika odaje sve veću nervozu. I, na kraju, s građanima grada Požege nije mi teško biti na kavi, nije mi teško susrest se niti u nekom lokalu, niti ih primiti u gradskom uredu, popričati na ulici, koncertu ili nekoj sportskoj priredbi i najmanje će mi Zdravko Ronko i SDP određivati da li ću doručkovati, ručati i večerati ili popiti piće u svom gradu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot