Najljepša okućnica na području grada Pleternice je od Marka Mikića /FOTO/

I ove je godine u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva Turistička zajednica Grada Pleternice provela izbor najljepše okućnice na području grada. Nagrada je ove godine pripala okućnici Marka Mikića u ulici Kralja Zvonimira 69. Novčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna i priznanje laureatu su uručile predstavnica TZ Grada Pleternice Marija Šarić i voditeljica stručne komisije Tea Peričić.

Na svojoj okućnici Marko i njegova supruga različite vrste ukrasnih trajnica i jednogodišnjeg cvijeća sade i njeguju već godinama. Uz malu fontanu u samom dvorištu, na prostoru okućnice napravili su ribnjak, te nasad paulovnije u čijem hladu, kako je naglasio Marko, namjeravaju izgraditi i malu ljetnu kućicu. “Sve je uglavnom uzgojeno iz sjemena, a posude sam napravio od odbačenog materijala. Uređujemo taj prostor već više od deset godina, a ovo priznanje i nagrada nam je dobar poticaj jer novčani dio nagrade iskoristit ću za neke nove kreativne ideje – rekao nam je Marko.

-Svake godine sve je veći broj prijava što nam je posebno drago. Ove godine imali smo deset prijava. Okućnica obitelji Mikić imala je sve tražene elemente, zaokruženu priču, a posebno zbog recikliranja materijala te uzgoja vlastitih sadnica iz sjemena – naglasila je magistra agronomije Tea Peričić koja je vodila ocjenjivačku komisiju.

-Prije četiri godine kada smo pokrenuli ovu akciju cilj nam je bio nadograditi program LIDAS-a nekim novim sadržajem koji će ostaviti trajniji trag u prostoru grada. To se savršeno uklopilo i u plan rada Turističke zajednice Grada Pleternice koja želi potaći uređenje grada te da se sve više ljudi u to uključi. Ovom simboličnom nagradom pokušavamo nagraditi taj trud, jer ako se uredi svaka, bar peta okućnica, Pleternica će biti ljepša i nama i turistima – cijela slika Pleternice će biti ljepša. Možda je to mali korak, ali uvjereni smo da će u budućnosti donijeti pozitivne pomake – istakla je Marija Šarić.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=258459]

0 Comment