Najgizdavija Šokica Maja Polgar, najopremljenija Josipa Lovrić, te najbećaruša Irena Hervaćanin

Autor: Jelenko Topić

SONY DSCPOŽEGA – Tradicionalni Glazbeni festival „Aurea fest 2015.“ počeo je Festivalom običaja u sklopu kojega je desetak folklornih skupina u mimohodu došlo do trga Sv. Trojstva gdje je festivalska pozornica, a uz su bili sudionici “Požeške berbe grožđa” sa Gradskom puhačkom glazbom „Trenkovi panduri“, te povijesnim postrojbama „Požeška građanska straža“ društva „Sv. Grgur“ i „Trenkovi panduri“.

Više stotina sudionika i posjetitelje pozdravili su direktor festivala Veljko Valentin Škorvaga i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a „Aurea fest“ je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Uslijedili su nastupi KUD „Šijaci“ iz Biškupaca, KUD „Orljava“ iz Pleternice, Zavičajnog KUD „Rama“ iz Pleternice, KUD „Slavonija“ iz Jakšića, članova „Češke besede“ iz Kaptola, zatim KUD „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike, KUD „Požeška dolina“ iz Požege, KUD „Ivo Čakalić“ iz Kaptola, Matice Slovačke „Kukučin -Kuntarić“ iz Jakšića, te Gradskog KUD „Požega“.

Svaka skupina izvela je program običaja u trajanju od desetak minuta, a uvečer su na festivalskoj pozornici izabrani najgizdavija Šokica i njene pratilje. To je Maja Polgar iz Velike, zatim najopremljenija Šokica je Josipa Lovrić iz Doljanovaca, te najbećaruša Irena Hrvaćanin iz Velike.

Na kraju programa svoj koncert su imali vrsni požeški tamburaši „Zlatna dolina“ i njihovi gosti, a to u bili solistica Ivana Galović, jedna od pobjednica serijala „Pjervaj moju pjesmu“, te popularni Boris Ćiro Gašparac.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Više iz kategorije