Požega.eu

Najbrži su bili Dejan Radanac iz Slavonskog Broda, Antonio Đurčević iz Brestovca i Mislav Perić iz Velike /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Najbrži su bili Dejan Radanac iz Slavonskog Broda, Antonio Đurčević iz Brestovca i Mislav Perić iz Velike /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Najbrži su bili Dejan Radanac iz Slavonskog Broda, Antonio Đurčević iz Brestovca i Mislav Perić iz Velike /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
D.K.VELIKA/POŽEGA – Održana je još jedna, 44. Memorijalna utrka “Zvonko Panežić” u organizaciji Atletksog kluba Požega i grada Požege. 

Prema riječima organizatora ove se godine odazvao najveći broj sudionika, njih više od 90 trkača i trkačica koji su se odvažili krenuti sa startnog cilja u Velikoj te se zaputilo prema Požegi stazom dugačkom 15,6 kilometara. Jedna grupa natjecatelja, njih 30-ak priključilo se u Mihaljevcima koji su istrčali stazu u dužini 5 kilometara.

I ovogodišnja je utrka međunarodnog kataktera. Među domaćim natjecateljima iz Hrvatske i gotovo svih gradova u Slavoniji odazvali su se natjecatelji iz Srbije odnosno Valjeva, Beograda i Novog Sada te iz Bosne i Hercegovine, Banja Luke, Bosanskog Broda i Bosanske Gradiške.

Ovogodišnji pobjednik je Dejan Radanac iz Slavonskog Broda s prolaznim vremenom 53,46 minuta dok je Antonio Đurčević iz Brestovca imao prolazno vrijeme 57,23 minuta. Odmah iza njih na cilj je došao Mislav Perić iz Velike s prolaznim vremenom 59,54 minuta. Četvrti na cilj je došao Dalibor Jović iz Bosanskog Broda s prolaznim vremenom 1:01:18 dok je naš Požežanin Vladimir Klinčić imao prolazno vrijeme 1: 04:27-Ovo mi je treći nastup na ovom maratonu. Prošle godine nisam nastupao jer je bila paralalno utrka u Zadru. Zadovoljan sam sa prolaznim vremenom. Ovo je brza utrka i ide dosta niz brdo samo što  je vjetar puhao u prsa pa me to malo usporavalo. Nastavljam sa pripremama za utrku u Zadru, a nastupit ću na još nekoliko utrka u ovoj sezoni - rekao nam je Dejan Radanac.Drugo mjesto osvojio je Antonio Đurčević, mlada nada požeške atletike koji je prošle godine bio treći na maratonu koji postiže sve zapaženije i uspješnije rezultate.

-Ovo mi je drugo trčanje na ovoj utrci. Naredne godine očekujem da ću osvojiti prvo mjesto. Trenutno sam na služenju vojnog roka i pripremao sam se koliko sam stigao. Tek poslije 19 sati imam slobodno vrijeme u vojsci tako da sam tom vremenu morao prilagođavati pripreme. Imamo u vojsci dosta aktivnosti, hodnje i trčanje što mi je također dobro došlo za ovu utrku. Ova utrka mi je prva u ovoj sezoni. Ako mi budu obveze dozvolile planiram ići još na neka natjecanja, a plan mi je i trčati za Hrvatsku vojsku. Još imam tri mjeseca vojnog roka, a poslije toga ćemo vidjeti što i kako dalje - rekao je Antonio Đurčević.

/Foto: Marko Krstanović/ 

   

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.