Najbrži su bili Dejan Radanac iz Slavonskog Broda, Antonio Đurčević iz Brestovca i Mislav Perić iz Velike /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

VELIKA/POŽEGA – Održana je još jedna, 44. Memorijalna utrka “Zvonko Panežić” u organizaciji Atletksog kluba Požega i grada Požege. 

Prema riječima organizatora ove se godine odazvao najveći broj sudionika, njih više od 90 trkača i trkačica koji su se odvažili krenuti sa startnog cilja u Velikoj te se zaputilo prema Požegi stazom dugačkom 15,6 kilometara. Jedna grupa natjecatelja, njih 30-ak priključilo se u Mihaljevcima koji su istrčali stazu u dužini 5 kilometara.

I ovogodišnja je utrka međunarodnog kataktera. Među domaćim natjecateljima iz Hrvatske i gotovo svih gradova u Slavoniji odazvali su se natjecatelji iz Srbije odnosno Valjeva, Beograda i Novog Sada te iz Bosne i Hercegovine, Banja Luke, Bosanskog Broda i Bosanske Gradiške.

Ovogodišnji pobjednik je Dejan Radanac iz Slavonskog Broda s prolaznim vremenom 53,46 minuta dok je Antonio Đurčević iz Brestovca imao prolazno vrijeme 57,23 minuta. Odmah iza njih na cilj je došao Mislav Perić iz Velike s prolaznim vremenom 59,54 minuta. Četvrti na cilj je došao Dalibor Jović iz Bosanskog Broda s prolaznim vremenom 1:01:18 dok je naš Požežanin Vladimir Klinčić imao prolazno vrijeme 1: 04:27

-Ovo mi je treći nastup na ovom maratonu. Prošle godine nisam nastupao jer je bila paralalno utrka u Zadru. Zadovoljan sam sa prolaznim vremenom. Ovo je brza utrka i ide dosta niz brdo samo što  je vjetar puhao u prsa pa me to malo usporavalo. Nastavljam sa pripremama za utrku u Zadru, a nastupit ću na još nekoliko utrka u ovoj sezoni – rekao nam je Dejan Radanac.

Drugo mjesto osvojio je Antonio Đurčević, mlada nada požeške atletike koji je prošle godine bio treći na maratonu koji postiže sve zapaženije i uspješnije rezultate.

-Ovo mi je drugo trčanje na ovoj utrci. Naredne godine očekujem da ću osvojiti prvo mjesto. Trenutno sam na služenju vojnog roka i pripremao sam se koliko sam stigao. Tek poslije 19 sati imam slobodno vrijeme u vojsci tako da sam tom vremenu morao prilagođavati pripreme. Imamo u vojsci dosta aktivnosti, hodnje i trčanje što mi je također dobro došlo za ovu utrku. Ova utrka mi je prva u ovoj sezoni. Ako mi budu obveze dozvolile planiram ići još na neka natjecanja, a plan mi je i trčati za Hrvatsku vojsku. Još imam tri mjeseca vojnog roka, a poslije toga ćemo vidjeti što i kako dalje – rekao je Antonio Đurčević.

/Foto: Marko Krstanović/

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot