Najboljim maturantima požeški Rotary klub darivao prijenosna računala /FOTO/

POŽEGA – Najbolje maturante iz požeških srednjih škola članovi Rotary kluba Požega nagradili su uručenjem prijenosnih računala što je već praksa duži niz godina. Najbolje učenice i učenike izabrale su njihove škole, odnosno gimnazije na osnovi cjelokupnog uspjeha tijekom njihovog srednjoškolskog obrazovanja i to upravo na poticaj i poziv Rotary kluba Požega koji već osmu godinu zaredom provodi akciju nagrađivanja izvrsnosti.

I ove godine nagrade najboljim učenicima završnih razreda požeških srednjih škola su prijenosna računala, a ovime se sveukupan broj učenica i učenika nagrađenih prijenosnim računalima povećao na 60. Nagrađeni su: Dragana Blagojević iz Gimnazije Požega, Marko Brnčić iz Tehničke škole, Barbara Kšenek iz Glazbene škole, Blaženka Maričević iz Obrtničke škole, Valentina Pavličević iz Katoličke gimnazije, Darija Starčević iz Ekonomske škole i Lea Zdunić iz Poljoprivredno-prehrambene škole.

Fra Domagoj Šimunović, predsjednik požeškog Rotari kluba nagrađenima je čestitao te m poručio kako moraju sada kazati zbogom školi i profesorima događajima koje ste imali i svim iskustvima – svima kažite zbogom.

-Neka to bude i znak zahvalnosti, Pamtite ono što je bilo lijepo u vašem školovanju, onda ćete biti i dalje dobri i bit ćete uspješni. Budite zahvalni i s radošću se sjećajte svih vaših događaja i iskustava, sjećajte se svih mjesta, kolega, kolegica koje ste imali kroz vaše školovanje. Ali također kažite, dobrodošlo ono što me sad u životu čeka, dobrodošao moj studij, moje nove okolnosti, novi ljudi, novi predmet. Ako to stvarno prihvatit bit ćete sretni. Sigurno da ste u tom vašem školovanju doživjeli i mnoge Božje milosti, budite mu uvijek zahvalni za to i budite i nadalje otvoreni prema Bogu – rekao je na svečanosti fra Domagoj.

Sredstva potrebna za ovu akciju Rotary klub Požega osigurao je putem vlastitih aktivnosti.

/Foto: D. Mirković/

0 Comment