Najbolji školski listovi Slap, Emanuel i Nautes, literati H. Boban,V. Prodanović, M. Ferić i M. Grgić, a novinari M. Lešković, L. Šimunović i L. Zelenika (FOTO)


POŽEGA – Osnovna škola Julija Kempfa iz Požege bila je domaćin ovogodišnje Smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola „Lidrano 2016.“ za područje Požeško-slavonske županije. U svim kategorijama natjecalo se više od 160 učenika.

Kornelija Sabljak, ravnateljica Osnovne škole Julija Kempfa

Na početku smotre sudionike, njihove mentore i članove prosudbenih povjerenstava za pojedine oblasti stvaralaštva pozdravila je ravnateljica škole Julija Kempfa Kornelija Sabljak.

Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana

Zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha zaželio im je mnogo uspjeha na natjecanju, te tijekom daljnjeg školovanja.

Prilikom otvaranja „Lidrana 2016.“ nastupili su mješoviti pjevački zbor OŠ Julija Kempfa Požega, te su učenici čitali stihove naših poznatih pjesnika.

Cjelokupan program dramskog izraza  održan je u dvorani Gradskog kazališta Požega, a literarnog i novinarskog stvaralaštva u prostorijama škole domaćina.

Nakon odluka prosudbenih povjerenstava održani su okrugli stolovi za učenike na području literarnog, novinarskog i dramskog izraza kada su dana obrazloženja za sve radove,a učenici su mogli postavljati pitanja iz tih oblasti stvaralaštva.

Potom su proglašeni pobjednici, koji će nastupiti na državnom natjecanju od 4. do 8. travnja, te su im uručene nagrade. Kod literarnog stvaralaštva osnovaca najboljima su proglašeni Hana Boban(Katolička osnovna škola) i Vera Prodanović(OŠ D. Cesarića), te kod srednjoškolaca Margareta Ferić i Maja Grgić(obje iz Katoličke gimnazije).

Najbolji školski listovi osnovaca su Slap(OŠ D. Cesarića) i Emanuel(Katolička OŠ), a kod srednjoškolaca Nautes(Katolička gimnazija). Među pojedinačnim novinarskim radovima učenika osnovnih škola najbolji su Lara Šimunović(OŠ Julija Kempfa) i Leonarda Zelenika(Katolička škola), te kod srednjoškolaca Marija Lešković(Opća gimnazija Požega).

-Sudionici dramskog izraza pokazali su visoku kvalitetu nastupa-komentirao je na okruglom stolu  državni izbornik za dramsko stvaralaštvo poznati dramski i filmski redatelj i glumac Mario Kovač, koji je i ove godine bio gost „Lidrana“.

U dramskom izrazu kod osnovaca  na državno natjecanje ide Klara Rajković)OŠ Lipik) sa monologom, te skupna scenska igra „Od krika d klika“(OŠ Stjepana Radića,Čaglin), a kod srednjoškolaca Petar Petrović(Katolička gimnazija) sa monologom iz „Kiklopa“, te scenska igra Terratopia(Katolička gimnazija) i Kazalište sjena sa uratkom „Moj svijet“(Gimnazija Požega).

/Foto: D.Mirković /

0 Comment