NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA: Deset vinara iz Požeške kotline izlagalo na osječkom Sajmu vina i gastronomije /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Posjetili smo šesti međunarodni dvodnevni Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOs koji je okupio 110 izlagača i isto toliko novinara iz regije. Među njima je bilo i deset vinara iz Požeške kotline koji su izlagali i predstavljali svoje zlatne vinske kapljice, Markota iz Pleternice, Krauthaker, Adžić, Perak, Mihalj, Sontaki i Kutjevo d.d. iz Kutjeva, Bartolović i Josipović iz Požege te Vinarija Kaptol.

Uz izlagače i novinare iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja okupili su se brojni trgovci vina, somelieri, ugostitelji te ljubitelji vina i gastronomije. Sve u svemu dobro organizirana manifestacija koju nikako nije trebalo propustiti na kojoj su se mogla kušati vrhunska vina naših i vinara susjednih država.

Među blizu devedeset  izlagača naši su vinari dostojno predstavili naša vinogorija i požeški kraj. Njihovi štandovi su bili izuzetno posjećeni pa se može se reći da je Festiva bio u znaku naših vinara.

Da je Zlatna dolina na samom vrhu hrvatskog vinarstva potvrdila je radionica Ive Enjingija za koju se tražila stolica više i u mjesto sat koliko je bilo predviđeno trajala je tri sata. Naziv radionice je bio „Kako je nastalo prvo crno Venje iz 2003. godine“. I imalo se što čuti, vidjeti i kušati, čak petnaest vina. Sva su se ona na državnim, europskim i svjetskim ocjenjivanjima “okitila” najvišim priznanjima, prvim mjestima.

Treba spomenuti i mladog kutjevačkog vinara Krunoslava Sontakija koji je kroz radionicu nekoliko vinara predstavio ekološko vino svoje vinarije, zanimljivog imena Superslav. Riječ je o vinu sljubljeno od sedam sorti, maceriranom tri mjeseca i odležanom u bačvi od slavonske hrastovine. Ono se jedino kao vino kuće može piti u zagrebačkom kultnom restoranu Dubravkin put.

Foto: D. Mirković [FAG id=270804]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek