Najbolje se snalazi u prirodi daleko od ubrzanog gradskog života /FOTO/

Autor: D.M.

Zdravko Kabić, zaljubljenik u divljinu i prirodu koji dugi niz godina živi umirovljen daleko od naselja i ljudi između Kamenskog Vučjaka i Leštata pod Papukom uz cestu prema Zvečevu, proslavio je 70 rođendan. Ugostio je rodbinu i prijatelje.

Zdravko voli mir i osamu pa živi pomalo robinzonski na čemu mu mnogi zavide. Na imanju svojih pradjedova sagradio je drvenu kuću. U stilu načina življenja ima struju uz pomoć solarnih panela a signal mobitela dobiva uz pomoći posebnog pojačivača.

Sa suprugom Marijom živi 25 godina pa i njihov zajednički život je još jedan razlog za slavlje. I ona uz Zdravka ima bogat i sadržajan život koji ne bi mijenjala za gradsku sredinu. Oni se ovdje dobro snalaze jer se hrane u prirodi berući gljive i druge biljke, a zasade i vrt gdje uzgajaju povrće na ekološki način. Tu su i brojne voćke od kojih pripremaju zimnicu i razne slastice.

Zdravka mnogi znaju kao nekadašnjeg svirač, točnije bubnjar nekoliko požeških glazbenih grupa, od kojih svakako treba spomenuti Leptire, Monom, Fox, Crni Anđeli, Kings, Zdravo i još neki. Svirao je u brojnim svatovima.

Glodač i kovino tokar su zanati s kojima se Zdravko bavio niz godina radeći u nekoliko tvrtki. U domovinskom ratu bio je pripadnik 123. brigade a nakon njenog rasformiranja do umirovljenja  radio je u pričuvnom sastavu Hrvatske vojske. Goste je Zdravko dočekao kako priliči u ovakvim prigodama raznovrsnim jelima i pićem, a treba istaći fini srneći paprikaš i pečenicu. Rezala se i rođendanska torta koju je spravila supruga Marija.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek