Najbolje nove pjesme otpjevali su Fabijan Kovačević iz Jazavice, Lana Bobek iz Trapara i Pleterničanka Viktorija Barić /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Izvođenjem deset novih pjesama na drugoj večeri, te proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada završen je tradicionalni Dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe 2022. u Pleternici. Izravno ga je prenosila televizija Zapad iz Zaprešića. Stručni sud donio jer odluku o festivalskim nagradama.

Ovogodišnji pobjednik je Fabijan Kovačević iz Jazavice pokraj Novske s pjesmom Bećar mali koju je napisao njegov brat Sebastijan, član tamošnjeg Tamburaškog sastava Ambar, koji je ove godine nagrađen na Zlatnom glasu Zlatne doline u Kaptolu.

Drugoplasirana je Lana Bobek iz Trapara izvodeći pjesmu Pustolovna mačka kojoj su autori Darko Nikolić, Željka Peica i Robert Vojvodić, a treća Pleterničanka Viktorija Barić koja je pjevala skladbu Škola i pecanje autora Roberta Vojvodić i Sandre Kopić.

Njima su pripale vrijedne nagrade organizatora, a uručili su ih gradonačelnica Marija Šarić, koja je uvodno pozdravila sudionike i posjetitelje, te predstavnici sponzora.

U programu su se predstavile Pleterničke mažoretkinje, Plesna skupina Cvjetići glazbe i mališani folkloraši i svirači, koji su sudionici projekta More bećarca pod vodstvom Marija Katića pokazujući što su naučili iz naše tradicije i običaja.

Festival je organiziralo glazbeno društvo Cvjetići glazbe, a pokrovitelj je bio Grad Pleternica.

Foto: Ante Krstanović i Ivica Štefanek

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek