Najbolje fotografije srednjovjekovnih utvrda Požeške gore snimili su Hrvoje Mikolčević, Vladimir Matoković i Nikolina Raguž

Autor: Jelenko Topić

Izložba planinarskih fotografija pod nazivom Požeški gorski stražari sa motivima srednjovjekovnih utvrda Požeške gore svečano je otvorena u prostorijama požeškog Društva Naša Djeca, Matice hrvatske 13 povodom Međunarodnog dana planina. Organizator je Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac, fotografije su pristigle na pozivni natječaj kojega je Društvo raspisalo, a izložbu je otvorio zamjenik županice Ferdinand Troha.

Proglašene su tri najbolje fotografije, te dodijeljena priznanja i nagrade uz potporu Grada Požege, Požeško-slavonske županije, turističkih zajednica grada Požege i županije, te Gradskog muzeja i Gradskog kazališta.

Autori tih fotografija su Nikolina Raguž, Hrvoje  Mikolčević i Vladimir Matoković.

-Uz Međunarodni dan planinara idemo i na izlet zajedno sa planinarima iz drugih društava, a u cilju popularizacije planinarstva obnovili smo rad Biblioteke Papuk u sklopu Sokolovca – kazao je predsjednik društva Bruno Horvat, struč. spec. oec. i dodao je da će izložba biti otvorena do 8. siječnja 2023. godine.

Urednik Biblioteke Papuk Vjekoslav Kramberger najavio je aktivnosti za slijedeće razdoblje.

-Čestitam Društvu na dobrom radu, a ove utvrde svjedoče o prošlim vremenima u našem kraju – istakao je prilikom otvaranje izložbe dožupan Troha.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek