Najavljen tradicionalni 12. po redu Kup ugostitelja Sv. Grgur /FOTO/

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Kup ugostitelja Sv. Grgur, manifestacija koja kroz natjecateljski karakter pruža priliku sommelierima juniorima i učenicima ugostiteljima prezentirati stečene vještine biti će organizirana 12. put za redom u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika te Obrtničke škole Požega.

Manifestacija će se održati 3. ožujka 2017. godine u dvorani Doma obrtnika u Požegi u kojoj je i održana prezentacija vinara te ostalih obrtnika i poduzetnika čiji će se proizvodi koristiti prilikom službenog natjecanja.

Učenici Obrtničke škole pokazat će pred stručnim povjerenstvom znanje i vještine u pri gotovljavanju jela i spravljanju barskih mješavina, a sommelijeri juniori svoje poznavanje vinske kulture.

Prigodnim riječima nazočne su pozdravili predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić, zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha i predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije

-Proizvodi naših obrtnika i poduzetnika spadaju u sam vrh europske i svjetske kvalitete tako da će učenici imati mogućnost koristiti najkvalitetnije namirnice na natjecanju. Želja nam je i cilj da i u budućnosti mladi te proizvode koriste u svom radu kada budu profesionalni kuhari, konobari ili sommelieri. Ovim projektom kao i ostalim projektima koje planiramo organizirati, želimo potaknuti razvoj turizma na našem području, no kako bi postigli visoku kvalitetu proizvoda i usluga, moramo imati i kvalitetne, školovane kadrove jer čovjek je jamstvo kvalitete u ugostiteljstvu i turizmu – naglasio je Bilobrk.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice i priznanja za dugogodišnji rad i doprinos unapređenju rada obrtničkih asocijacija obrtnicima i poduzetnicima s područja županije – Miri Jogun, Gojku Bašiću, Josipu Kelleru, Dejanu Ivoševiću, Nusretu Kurtagiću, Nedeljku Zariću, Ružici Oberan, Marici Majetić, Vilku Pilatu, Danetu Budimu, Nikici Marić, Pavlu Bošnjaku, Stipici Markiću i Kazimiru Martinoviću.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: