[NAJAVA] Proslava 130. obljetnice DVD-a Kutjevo 1893. – 2023.

Autor: kutjevacki.hr

DVD Kutjevo slavi 130 godina svog postojanja i djelovanja. Tim povodom, organiziran je bogat program koji će se održati 26. i 27. travnja, te 29. travnja.

Svečanosti će započeti 26. travnja u 19 sati, kada će se održati združena vježba DVD-a Kutjevo. Vatrogasci će prikazati svoje vještine i sposobnosti u simuliranom gašenju požara i spašavanju unesrećenih, što će biti prilika da se pokaže njihova obučenost i spremnost za izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Središnji dio proslave bit će 27. travnja s polaganjem vijenca na groblju u Kutjevu u 18:00 sati, u znak sjećanja na sve preminule vatrogasce koji su svojim hrabrim djelovanjem ostavili neizbrisiv trag u povijesti DVD-a Kutjevo. Nakon toga, u 18:30 sati bit će održana misa za sve preminule vatrogasce, koja će biti prigodna molitva i zahvala za njihovu nesebičnu hrabrost i žrtvu.

Vrhunac proslave bit će 29. travnja s početkom u 16:00 sati, kada će gosti i uzvanici biti dočekani u vatrogasnom domu. Mimohodom vatrogasaca kroz grad u 16:30 sati, vatrogasci će ponosno proći kroz središte grada.

Nakon toga, u 17:00 sati, održat će se svečana sjednica Skupštine DVD-a Kutjevo u kinodvorani, gdje će biti predstavljena povijest vatrogasnog društva, naglašeni su uspjesi i dostignuća te će biti dodijeljene zahvalnice zaslužnim članovima. Svi prisutni će se prisjetiti povijesti DVD-a Kutjevo, ali i razgovarati o budućim planovima i ciljevima vatrogasne jedinice.

Nakon sjednice, u 19:00 sati, bit će organizirana večera za goste i uzvanike u vatrogasnom domu. To će biti prilika za druženje, razmjenu iskustava i uspomena, te proslaviti zajedno ovu značajnu obljetnicu.

Više iz kategorije