Nagradu za životno djelo primio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, kolektivnu nagradu Gradska knjižnica, a povelju humanosti Udruga 63. bojne  

Autor: Jelenko Topić

Nakon što je Zbor Glazbene škole Požega izveo himnu, te minutom šutnje odana počast  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, predsjednik Gradskog vijeća Požege Matej Begić otvorio je svečanu sjednicu vijeća u povodu Dana Grada Požege i Grgureva.

Matej Begić, predsjednik Gradskog vijeća grada Požege

Pozdravio je uvažene goste  požeškog biskupa msgr.dr. Antuna Škvorčevića, izaslanicu predsjednika Hrvatskog sabora požeško-slavonsku županicu Antoniju Jozić, izaslanicu predsjednika Vlade RH državnu tajnicu u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Dunju Magaš, pomoćnika ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davora Hušku, izaslanika ministrice kulture Žarka Španičeka, pročelnika Konzervatorskog odjela u Požegi, zastupnicu u Hrvatskom saboru Martinu Vlašić Iljkić, požeškog paroha Nikolu Petrovića,  pripadnike braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, zamjenike županice  Ferdinanda Trohu i Nikolu Ivanovića, gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina i  zamjenicu Vlastu Honjek – Golinac, gradonačelnicu Pleternice Mariju Šarić, gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, predsjednika Gradskog vijeća Pakraca Miroslava Ivančića, predsjednika Gradskog vijeća Lipika Slobodana Katunara, ravnatelja Opće županijske bolnice Požega dr. Ivana Vukoju, predsjednika Općinskog suda u Požegi Damira Ronka, te načelnike općina, goste iz Mađarske i prijateljskog Grada Baje gospođu Rozaliu Preininger i Angelu Šokac Marković, kao i predstavnike vjerskog, kulturnog, društvenog i gospodarskog živoga grada Požege.

Potom je prikazan prigodni film koji govori o tome što se u gradu Požegi radilo u protekloj godini, a sudionicima se obratio gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić podsjetivši za aktivnosti kroz proteklo razdoblje kao što je Aglomeracija Požega, Požeške bolte i izgradnja pročistača otpadnih voda, te je najavio razvojne planove i izrazio podršku prijateljskom gradu i narodu Ukrajine.

dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnik Požege

-Pripremamo niz projekata kao što su gradnje vrtića Pod gradom i u Mihaljevcima, nove škole u Babinom Viru, tržnice, zgrade Povijesnog arhiva, stadiona Slavonije, retencija i akumulacije kao zaštitu od poplava i druge, a ove godine naglasak je na objekte komunalne infrastrukture – kazao je gradonačelnik Glavić. Potom su gosti uputili čestitke uz dan grada.

-Grad Požega je prepun potencijala za daljnji razvoj, a suradnjom i zajedništvom gradova, općina, županije i državnih institucija, te uz potporu Vlade RH možemo više i bolje – naglasila je čestitajući  izaslanica  županica  Antonija Jozić.

Čestitke je uputila i rođena Požežanka izaslanicu predsjednika Vlade državna tajnica Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Dunja Magaš.

Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić i predsjednik Gradskog vijeća Matej Begić uručili su javna priznanja ovogodišnjim laureatima.  

Kolektivna nagrada dodijeljena je Gradskoj knjižnici Požega,  Povelja humanosti Udruzi veterana 63. A samostalne bojne, a Nagrada za životno djelo prvom požeškom biskupu msgr. dr. Antunu Škvorčeviću, koji se obratio ispred svih nagrađenih.

-Nastojao sam obavljati biskupsko poslanje, a dodjela nagrada promiče kulturu našeg zajedništva – istakao je biskup i zazvao Božji blagoslov.

Tijekom svečanosti nekoliko odabranih glazbenih brojeva izveli su učenici požeške Glazbene škole.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88