Nagrađeni autori najljepših ljubavnih pisma /FOTO/

Autor: D.M.

Ana Kuzmanović učenica Osnovne škole Dobriše Cesarića iz Požege kod osnovaca i Ana Gotovac učenica Gimnazije Požega kod srednjoškolaca pobjednice su natječaja za najljepše ljubavno pismo „Moje drago srce“  koje  je organizirala Matica hrvatske, ogranak Požega po drugi puta uz Valentinovo – Dan zaljubljenih. Svečanost je održana u Knjižnici i čitaonici Katoličke gimnazije u Dijecezanskom muzeju Požeške biskupije.

Sve je počelo prošle godine u povodu 350. obljetnice pogibelji hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana, ujedno i iste obljetnice postojanja jednog od najljepših i najdramatičnijih ljubavnih pisama u hrvatskoj povijesti koje je prije svojega smaknuća Petar napisao svojoj supruzi Katarini.

-Poziv na natječaj upućen je osnovnim i srednjim školama požeške županije kako bi potaknuli učenike da ne zaborave u ovom digitalnom vremenu na pisanje pisama svojim voljenim osobama. Naime, danas je pisanje pisama među mladima gotovo izumrla forma, uglavnom zamijenjena sms porukama, telefonskim razgovorima i sličnom, istakla je Ljiljana Marić, predsjednica požeškog ogranka Matice hrvatske na otvorenju svečanosti dodjele nagrada i priznanja najboljima.

Kod osnovaca, druga je Tea Topić iz OŠ Stjepana Radića Čaglin i trećeplasirana Valerija Marković iz OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva.

Laura Orešić iz Obrtničke škole Požega je drugoplasirana a Marija Kelbasa iz Ekonomske škole, treća u kategoriji srednjih škola.

Stručno Povjerenstvo u sastavu Blanka Đimoti Zima, nastavnica hrvatskog jezika u OŠ D. Cesarić i Anita Katić, nastavnica hrvatskog jezika u kutjevačkoj osnovnoj školi odlučio je da uruči i jedno posebno priznanje učenici Glazbene škole Matei Perinović zbog iznimne kvalitete njezinog rada koji se ne može baš u potpunosti uklopiti u formu pisma. Osim učenika nagrađeni su i njihovi mentori.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek