Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Nagrađeni autori najljepših ljubavnih pisma /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Nagrađeni autori najljepših ljubavnih pisma /FOTO/ Požega.eu | Nagrađeni autori najljepših ljubavnih pisma /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ana Kuzmanović učenica Osnovne škole Dobriše Cesarića iz Požege kod osnovaca i Ana Gotovac učenica Gimnazije Požega kod srednjoškolaca pobjednice su natječaja za najljepše ljubavno pismo „Moje drago srce“  koje  je organizirala Matica hrvatske, ogranak Požega po drugi puta uz Valentinovo – Dan zaljubljenih. Svečanost je održana u Knjižnici i čitaonici Katoličke gimnazije u Dijecezanskom muzeju Požeške biskupije.

Sve je počelo prošle godine u povodu 350. obljetnice pogibelji hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana, ujedno i iste obljetnice postojanja jednog od najljepših i najdramatičnijih ljubavnih pisama u hrvatskoj povijesti koje je prije svojega smaknuća Petar napisao svojoj supruzi Katarini.-Poziv na natječaj upućen je osnovnim i srednjim školama požeške županije kako bi potaknuli učenike da ne zaborave u ovom digitalnom vremenu na pisanje pisama svojim voljenim osobama. Naime, danas je pisanje pisama među mladima gotovo izumrla forma, uglavnom zamijenjena sms porukama, telefonskim razgovorima i sličnom, istakla je Ljiljana Marić, predsjednica požeškog ogranka Matice hrvatske na otvorenju svečanosti dodjele nagrada i priznanja najboljima.

Kod osnovaca, druga je Tea Topić iz OŠ Stjepana Radića Čaglin i trećeplasirana Valerija Marković iz OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva.

Laura Orešić iz Obrtničke škole Požega je drugoplasirana a Marija Kelbasa iz Ekonomske škole, treća u kategoriji srednjih škola.

Stručno Povjerenstvo u sastavu Blanka Đimoti Zima, nastavnica hrvatskog jezika u OŠ D. Cesarić i Anita Katić, nastavnica hrvatskog jezika u kutjevačkoj osnovnoj školi odlučio je da uruči i jedno posebno priznanje učenici Glazbene škole Matei Perinović zbog iznimne kvalitete njezinog rada koji se ne može baš u potpunosti uklopiti u formu pisma. Osim učenika nagrađeni su i njihovi mentori.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.