Nagrade srednjim i osnovnim školama te učenicima za dostignuća na državnim natjecanjima /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Požeško-slavonska županija u prigodi božićnih i novogodišnjih nagrađiva učenike i mentore osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali i postigli određena dostignuća na državnim natjecanjima i smotrama i izborili se za prvo, drugo i treće mjesto.

Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su s 300 kuna dok su oni koji su se izborili za drugo novčano nagrađeni s 250 kuna, a za treće 200 kuna. Za ekipni uspjeh učenika na natjecanjima nagrađene su škole i to za prvo mjesto s 1.200 kuna, drugo s 1.000 kuna i za treće 750 kuna.

Nagradu je između ostalih osnovnih škola dobila KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA POŽEGA, Zbor – 2.mjesto Glazbene svečanosti hrvatske mladeži Varaždin, mentorica Ljuba- Šolić. Učenici iz OSNOVNE ŠKOLE STJEPANA RADIĆA ČAGLIN, Ivana Tušek –Novigradsko proljeće i LIDRANO, Primošten, Maja Stanković – Novigradsko proljeće, Iva Vidmar –Novigradsko proljeće, Tihana Majetić – 2. mjesto -Koliko poznajem Hrvatski sabor, mentorica –Ljiljana Đurđević. Iz požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića nagradu je primio David Matijanić – 3. mjesto , INFOKUP, Primošten, mentor -Igor Soldić. Nagrade su pripale i pleterničkoj Osnovnoj školi, odnosno njenim učenicima, Heleni Rukavina i Luciji Putrić –Državna smotra učeničkih zadruga u Zadru, mentorica –Sanja Grbeš. U požešku Kempfovu školu učenici Valentini Novinc pripala je nagrada za – 3.mjesto TZK u Poreču (LIT), mentor: Dario Pisker. Nagrada je pripala i učenici Rei Marković iz jakšićke osnovne škole za 1.mjesto u orijentaciji i komunikaciji –Mladi tehničari Primošten, mentor Josip Radotić

Nagrađeni u kategoriji srednje škole bili su: Poljoprivredna škola Požega, Srednja škola Pakrac, Obrtnička škola Požega, Ekonomska škola Požega, Tehnička škola Požega, Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi, Gimnazija Požega te Glazbena škola Požega i njihovi učenici.

Priznanja i zahvalnice nagrađenima je uručio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović u nazočnosti pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti dr. sc. Vesne Vlašić.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije