Nagrade općine Kaptol učenicima B. Nenadović i J. Matoković, a zahvalnice OPG Švarc, automehaničar Ivanković, Veleučilište, KUD I. Čakalić i poduzetnik I. Jelušić /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

-Vaši rezultati su impresivni, dosta koristite fondove europske unije i ministarstava  pa su pomaci vidljivi – naglasio je čestitajući Dan općine Kaptol na svečanoj sjednici Općinskog vijeća pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška.

Pozdravne riječi slavljenicima ispred gradonačelnika i načelnika općina uputio je čelnik susjedne općine Velika Vlado Boban izazivši zadovoljstvo suradnjom.

-Standardi koje ste postigli su na razini nekih gradova i drugih općinskih središta, pa nastavite tako uspješno i nadalje – istakao je čestitajući blagdan zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog vijeća Kaptola Damir Poljanac, a tijekom nje tamburaški orkestar kaptolačke škole Vilima Korajca pod ravnanjem Ane Šmitpeter izveo je nekoliko pjesama među kojima je i „Moj Kaptole“ izvedena na jednom od ovdašnjih festivala „Zlatni glas zlatne doline“ koju je otpjevala učenica Antea Čolić.

-Porezna reforma je povećala prihode općine i olakšala poslovanje tako da smo uz potporu ministarstava i fondova Europske unije imali niz komunalnih zahvata kao što su asfaltiranje dvije ulice u Kaptolu i Češljakovcima, gradnja pročistača otpadnih voda u Alilovcima, kanalizacijske mreže u Kaptolu, a proširuje se vodovodna i odvodna mreža u niz naselja, te je pripremljena dokumentacija za još dosta radova – kazao je u izlaganju o prošloj godini općinski načelnik Mile Pavičić i dodao da kreće gradnja vrtića, društveno-sportskog objekta i obnova Trga V. Korajca u Kaptolu, kupljeno je zemljište za vatrogasno spremište i gospodarsku zonu u Kaptolu, te za potrebe mještana Doljanovaca i Golog Brda, a značajna sredstva se ulažu za održavanje komunalija, rad udruga, socijalne potrebe i drugo.

Pavičić i Poljanac su uručili ovogodišnje nagrade. Nadareni osnovci Barbara Nenadović i Jakov Matoković dobili su iznose od po tisuću kuna, dok su zahvalnice općine primili Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Švarc, Veleučilište u Požegi, Automehaničarska radiona i prijevoz Mario Ivanković, KUD Ivo Čakalić i mladi poduzetnik Ivan Jelušić, koji se zahvalio u ime nagrađenih.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=258333]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »