NAGRADE ZA DOBRO PJEVANJE: Pobjednici Emanuela Katavić, sestre Tripić i Gabrijela Jurić /FOTOGALERIJA/0

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Druga večer jubilarnog 25. Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“ u Pleternici, jedinstvenog sa takvim glazbenim izričajem u našoj zemlji, protekao je  na otvorenoj pozornici igrališta malih sportova u izvođenju poznatih tamburaških skladbi, a izvođači su bili starosti od 12. do 18. godina. Pokrovitelji su priredbe Požeško-slavonska županija, grad Pleternica, Turistička zajednica toga grada i tvrtka „Tofrado trgovina“ iz Pleternice, dok je organizator tamošnje glazbeno društvo „Cvjetići glazbe“.

-Već 25 godina zaredom se ovdje družimo, ispjevano je mnogo dobrih pjesama, a sve to pokazuje ljubav prema našoj tradiciji – istakao je ovom prigodom požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Sudionike i brojne posjetitelje pozdravila je i gradonačelnica Antonija Jozić.

-Uz jubilej objavljena je monografija o povijesti festivala i glazbeni album, te snimljen dokumentarni film-kazala je Antonija Jozić.

Kao izvođači uz pratnju TS „Zlatna dolina“ pojačanog sa glazbenicima požeškog sastava „Libreto“ nastupili su Viktorija Berić, Gabrijela Josipović, Anđelina Barić, Stjepan Ribičić, Veronika Kvaternik, Noa Tomić, duet Gabrijela i Laura Tripić, Ariana Ferić, Emaunela Katavić, Mihael Ribičić i Gabrijela Jurić.

Odlukom ocjenjivačkog suda prvo mjesto osvojila je Kutjevčanka Emanuela Katavić s pjesmom „Slavonijo lijepa“, druge se sestre Tripić iz Podvinja(pjesma „Srce od šećera“), te treća Požežanka Gabrijela Jurić(„Hoću lom“). U pratećem programu sudjelovali su Pleterničke mažoretkinje i sastav „Libreto“, a gosti večeri bili su poznati tamburaši „Begini“ koji su održali cjelovečernji koncert.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: