Nagrada za 11-minutni film “Put sreće” učenicima Katoličke gimnazije

Autor: Požega Portal

POŽEGA – U organizaciji udruge GFR FILM-VIDEO u dvorani Gimnazije u Požegi, u sklopu programa projekta „Put do filma u 80 dana“ prikazano je sedam filmova u trajanju od jedne do 11 minuta. Autori filmova su učenici Gimnazije Požega, Katoličke gimnazije i Ekonomske škole.

Najviše glasova publike osvojio je 11-minutni film “Put sreće” kojeg su autori učenici Katoličke gimnazije dok je druga nagrada pripala je fimu “Matija i Vanja”, učenicima Ekonomske škole, dok je treća otišla u ruke GFR-ovcima iz Gimnazije Požega za film “Novčanik”.

Predsjednik Udruge GFR Film-Video prof. Željko Balog.

-Ovo je treća godine da radimo Put do filma za 80 dana  i u te tri godine snimljeno je 20-tak filmova. Raduje nas razvoj projekta, jer prve su godine sudjelovale samo dvije škole Gimnazija i Katolička gimnazija, a potom su se druge i treće godine priključili učenici Ekonomske škole. Radimo na tome da se i ostale škole uključe jer smo uvjereni da i tamo ima učenika koje zanima film. Malim koracima idemo naprijed – mladi imaju razne ideje i ovo je izvrsna prilika da provedu slobodo vrijeme kreativno i korisno, baveći se filmom – naglasio je predsjednik Udruge GFR Film-Video Željko Balog.

Nakon današnje prezentacije autori imaju mogućnost plasirati svoje radove  i na prigodne filmske festivale. “Postoji festival za mladež koji se svake godine održava u Karlovcu pa ćemo neke filmove malo doraditi i kompletirati i poslati. Bit će i to jedno kvalitetno iskustvo druženja i rada s vršnjacima s kojima dijele sklonost prema filmskoj umjetnosti,” rekao je Balog.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: