Načelnik općine Velika Vlado Boban poziva Javnu ustanova park prirode Papuk da se uključi u rješavanje problema veličkih bazena

VELIKA – Bazeni u Velikoj još uvijek su česta tema razgovora ne samo među Veličanima već i u široj okolici što prema svemu sudeći dosta žulja načelnika općine Velika koji ima zanimljiv i konkretan prijedlog kojeg smo dobili u obliku e-mail pošte kojeg prenosimo u cijelosti:

Odlaskom u stečaj jedne od sestrinskih tvrtki Kamen Ingrada d.d. dug koji je ostao prema Požeškoj banci d.d., danas Podravskoj banci d.d., rješava se na taj način da banka preuzima založno pravo te se odlučuje na prodaju istih prije četiri godine. Kako je poznato, investitor koji je želio uložiti u veličke bazene našao se u problemima te već treću godinu drži bazene zatvorene. U iznalaženju rješavanja problema veličkih bazena sve su oči uprte u Općinu Velika, ali osim same općine i nekoliko privrednih subjekata, postoji možda bolje rješenje a to je Javna ustanova park prirode Papuk koja se često voli pohvaliti o višemilijunskim ulaganjima na području Parka prirode, a poznato je da se bazeni nalaze unutar granica tog istog Parka.

Kako bi naši ljudi rekli “oni su puni kao brod”. Nedavno su kupljena hibridna vozila – 1 mil. kn , na  upravnoj zgradi  Parka koja je obnovljena i otvorena 2008. ponovno se obnovio taj isti objekt ove godine za što je potrošeno 4.2 mil kn, za održavanje i razvoj Parka utrošeno je 48 mil. kn , Program integracije Nature 2000 – 2.5 mil. kn, Eko točka Jankovac 2.5 mil. kn, Projekt izgradnje Geo-info centra Voćin 42 mil. kn,  Eko kamp Duboka 2.8 mil. kn.

Ovo je samo jedan dio investicija koji je objavljen u medijima pa se iz toga da zaključiti da su vrlo sposobni pri kandidiranju projekata ili dobivanja sredstava iz Državnog proračuna stoga predlažem da upravo Javna ustanova park prirode Papuk pokuša riješiti problem Veličkih bazena kao što je riješila sve ovo već spomenuto.

 

0 Comment