Načelnik Jakšića Ivica Kovačević dobio Svetog Huberta – zlatno odličje Hrvatskog lovačkog saveza

Autor: Jelenko Topić

Lovački savez Hrvatske na prijedlog svojih županijskih saveza svake godine dodjeljuje samo 25 najviših lovačkih odlikovanja koje nosi naziv po nebeskom zaštitniku lovaca i lovstva – Svetom Hubertu. Jedan od dobitnika ovog zlatnog priznanja je i čovjek požeškog kraja Ivica Kovačević(59), sadašnji načelnik općine Jakšić. On je dugogodišnji lovac Lovačkog društva Seljak u Jakšiću u kojemu je obavljao gotovo sve dužnosti uključujući i više mandata predsjedničku. Veliki je ljubitelj lovstva, prirode i životinja.

Zlatno odličje Sveti Hubert Ivici Kovačeviću je dodijeljeno na svečanosti u Vili Garić u Podgariću pokraj Garešnice gdje je  obilježena obljetnica osnutka Hrvatskog lovačkog saveza, a uručio ga je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak.

Diplomirani agronom Ivica Kovačević radio je u Kaznionici Požega više od četiri godine, privatnim tvrtkama gotovo tri godine, a proveo je više od 11 godina u Hrvatskoj županijskoj gospodarskoj komori Požega. Dragovoljac je Domovinskog rata, a bio je na brojnim političkim dužnostima.

Lovačka odlikovanja i priznanja su najviši znaci javnih priznanja koji su dodjeljuju za izuzetne zasluge i doprinos razvoju i unapređenju lovstva, uzgoja i zaštite divljači, zaštite prirode i čovjekovog okoliša, razvoju i implementaciji lovne kulture, edukacije i etike, međunarodnoj stručnoj suradnji i razvoju Hrvatskog lovačkog saveza u cjelini.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek