“Na tragu bolje europske budućnosti” – završna konferencija projekta

Autor: PROMO

Udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica kao nositelj projekta s partnerom Društvo naša djeca provodi projekt “Na tragu bolje europske budućnosti” čija je završna konferencija održana danas u Interpretacijskom centru Terra Panonica. Cilj projekta je potaknuti građane na uključivanje u javne rasprave te povećati razinu znanja o Europskoj uniji.

U prostoru Interpretacijskog centra Terra Panonica danas je održana završna konferencija projekta “Na tragu bolje europske budućnosti”. Projekt je započeo u srpnju ove godine kada je potpisan Ugovor o dodjeli financijskih sredstava na razdoblje provedbe od šest mjeseci u iznosu 49.800,00 kuna. Projekt je u ukupnom iznosu financiralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u okviru raspoloživih sredstava od igara na sreću. Partner projekta je udruga “Društvo naša djeca Pleternica”, a projekt je uspješno priveden kraju uz postignute mnogobrojne rezultate koji su predstavljeni na današnjoj završnoj konferenciji.

Na ovom projektu zaposlena je jedna mlada osoba na period od 6 mjeseci kao voditelj projekta. U projekt je uključeno minimalno 60 korisnika, djece i mladih te osoba starije životne dobi, u sve projektne aktivnosti i to na području tri županije – Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Bjelovarsko- bilogorskoj. Uspostavljen je projektni tim zadužen za kvalitetnu provedbu projekta, održana je javna tribina o Konferenciji o budućnosti Europe, održane su četiri edukacije za ciljane skupine na temu EU i javna kampanja u trajanju od tri mjeseca te je provedena promocija projekta tijekom svih šest mjeseci uz završno vrednovanje anketiranjem ciljne skupine u svrhu praćenja i vrednovanja postignuća.

“Glavni cilj ovog projekta bio je potaknuti građane, naročito mlade s područja grada Pleternice, odnosno Požeško-slavonske županije na uključivanje u javne rasprave, povećati razinu znanja o EU općenito, njezinim institucijama i politikama. Također, željelo se osvijestiti građane o projektima na primjerima iz svakodnevnog života,” rečeno je na završnoj konferenciji na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnica Domagoj Katić, predsjednica udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica Doroteja Valenta, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež, predstavnica udruge Društvo naša djeca Pleternica Valentina Stojčević i drugi.

Projekt je uspješno priveden kraju uz zaključak kako je projekt “Na tragu bolje europske budućnosti” ostvario svoj cilj i svrhu od kojih je najvažniji doprinijeti raspravi u sklopu Konferencije o budućnosti Europske o tome kako zajednički odgovoriti na izazove i kako poboljšati odgovore EU i njezinih institucija na očekivanja građana. “Hrvatsko žensko društvo Pleternica u europskim projektima angažirano je već dugi niz godina i gotovo da nije bilo niti jednog društvenog projekta u kojem nismo bili ili partneri Gradu ili nositelji. Društvo trenutno ima oko stotinu članica i članova svih generacija te brojne volontere, a upravo su europski projekti poput ovog okosnica našeg djelovanja,” naglasila je predsjednica Društva Dorotea Valenta.

Grad Pleternica po europskim projektima prepoznat je na nacionalnoj razini kao primjer dobre prakse čemu pridonose i projekti poput ovog. Potvrdio je to i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić. “Nama u Gradu vrlo je važno da sve naše udruge funkcioniraju, da sve rade te da su aktivne. Za Hrvatsko žensko društvo Pleternica možemo reći da je proaktivno, u nekim segmentima su preteča te uz suradnju Grada i Poduzetničkog centra stvara vrhunske rezultate. Hvala vam na toj suradnji, hvala na svemu što činite kako bi ovaj grad privlačio sredstva te imao reprezentativne rezultate u svim projektima koje provodimo. Vjerujem kako ćemo to znati iskoristiti i u programskom razdoblju Europske unije, u novim projektima. Bez obzira na ovu, uvjetno rečeno, malu vrijednost od 50 tisuća kuna, ovaj projekt je izuzetno važan jer stvara simbiozu više generacija, simbiozu mladih i starih. Na tragu ove suradnje zajedno ćemo stvarati nove projekte u budućnosti,” rekao je Katić.

“Sadržaj ovog emitiranog materijala izrađen je uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovog emitiranog materijala u isključivoj je odgovornosti udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva.”

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek