Na strmim obroncima brda Sokolovca iznad požeškog Jagodnjaka proslavili Praznik rada /FOTO/

Autor: D.K.

Pored Vincelova i Grgureva požeški vinogradar Ivan Jurković Repar slavi i 1. svibnja, praznik rada. Tako u njegovu klijet u Jagodnjaku dolaze prijatelji i svi koji su pomagali raditi tijekom godine u vinogradu. Prilika je to da se uz jelo i pokoju kapljicu dobrog  prošlogodišnjeg vina popriča o svemu. Radovi i druženje u vinogradu su neizostavni kao i teme o skorim izborima. Na karju padne i pjesma.

Iako je većina uzvanika cjepljena, neki i dva puta, mjere zaštite od virusa covid 19 nisu zanemarene. Za dezinfekciju je između ostalog konzumirana i izvrsna Ivanova komovica. Na jelovniku je ovoga puta bila mutna goveđa juha i janjetina ispod peke. Juhu je pripremao dugogodišnji privatni poduzetnik Drago Šimić i vlasnik tvrtke za proizvodnj tjesta Clarum.

Ivanov vinograd je na strmim obroncima brda Sokolovca iznad požeškog Jagodnjaka. Vjerojatno je to jedan od najstrmijih vinograda u Požeštini. Na terasama koje su od erozije na mjestima zaštićene pleterom od ljeskovog pruća najviše je čokota graševine, te sivog pinoa i još nekih sorti. Zbog osunčanosti i posebne kakvoće zemljišta vino je vrhunske kvalitete. Sama obrada iziskuje dosta truda i napora kao rijetko u kojem drugom vinogradu.

Ivan je ponosan na svoj vinograd, a i prijatelje koji pomažu da neodustane od napornog posla. Iz njega je izuzetan pogled na Sokolovu ulicu, Jagodnjak i središte Požege.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88