Na red došlo uređenje i asfaltiranje kolnika kroz Bertelovce i Tekić u dužini 3,5 kilometra: Radovi trebaju biti dovršeni do kraja tjedna! /FOTO-VIDEO/

Autor: D.K.

Nakon dovršetka postavljanja vodovodne i kanalizacijske mreže u selima općine Jakšić. Bertelovci i Jakšić pristupilo se uređenu ceste kroz ta sela u dužini od 3,5 kilometra počevši od državne ceste D-51.

Radovima koji su u tijeku biti će u potpunosti obnovljen kolnik, a vrijednost radova je nešto više od milijun kuna. Iz proračuna općine Jakšić radovi se sufinanciraju s 20 posto dok preostali dio financira Županijska uprava za ceste.

Izvođenjem još jednih infrastrukturnih radova na području Bertelovaca i Tekića više su nego zadovoljni čelnici općine Jakšić, načelnik Ivica Kovačević i njegov zamjenik Mile Barišić koji naglašavaju da je uz obnovu kolnika riješena oborinska odvodnja i propusti kanala.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Kao što smo i obećali i obećavamo ravnomjerno ulažemo u sva naselja na području općine Jakšić. Idemo prema našim planovima i prioritetima. Na red su došla i ova dva naselja. Uz vodovodno-kanalizacijsku mrežu koja je postavljena uređujemo kolnik, cestu u dužini od 3,5 kilometara. Značajna je to investicija koju zaslužuju ovdašnji mještani – ističe načelnik Kovačević najavljujući nastavak infrastrukturnih radova na području općine Jakšić do kraja godine.

-Dovršetkom ove investicije odmah se pristupa uređenju i asfaltiranju Ulice Alojzija Stepinca u Jakšiću. Uz uređenje ceste izgradit će se i nogostup. Vrijednost te investicije je gotovo milijun kuna koja ćemo sredstva izdvojiti iz našeg skromnog i stabilnog općinskog proračuna – dodaje načelnik Kovačević.

U Tekiću će se u narednom kraćem periodu urediti i dvorište uz tamošnju Područnu škole, postaviti sprave za igru, ljuljačke, klackalice i dr. za što se posebno zauzima zamjenik općinskog načelnika Mile Barišić.

Mile Barišić, zamjenik načelnika općine Jakšić

-Ovdje u našem selu Tekić ima puno djece. Cilj nam je da imaju što više različitih sadržaja za igru i da su sigurna na jednom mjestu. Uz zgradu škole je i igralište na kojem je gotovo uvijek netko od djece, od one manje do onih većih. Bolje da su na igralištima nego u kućama i da igraju igrice preko računala i mobitela. Uređenjem dvorišta biti će jedna zaokružena cjelina na ponos svih roditelja i naših mještana – rekao je Mile Barišić, zamjenik načelnika općine Jakšić.

Što se tiče drugih infrastrukturnih radova na području Bertelovaca i Tekića općinsko načelnik Ivica Kovačević najavljuje postavljanje LED rasvjete početkom naredne godine što je i u planu.

-Završili smo postavljanje LED rasvjete u cijelom naselju Jakšić. S takvim investicijama ćemo nastaviti. Poznato je je LED rasvjeta prva na području općine Jakšić postavljena još priju u Eminovcima. U tome su se pokazale velike uštede u korištenju energije – dodaje načelnik Kovačević najavljujući početak radova i na uređenju obnove starog Vatrogasnog doma gdje će se urediti fasada, podovi i postaviti nove instalacije, a u planu je i uređenje krovišta na zgradi općine koje je počelo prokišnjavati.  

Foto-video: [FAG id=278730]

Više iz kategorije