Na korištenje predano pet novih vozila Službi patronaže požeško-slavonskog Doma zdravlja: „Nastojimo primarnu zdravstvenu zaštitu staviti na ono mjesto gdje treba biti“ /FOTO-VIDEO/

Autor: D.K.

U nazočnosti požeško-slavonske županice Antonije Jozić, ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, te članova Upravnog vijeća te ustanove izvršena je primopredaja pet novih vozila timovima Službe patronažne zdravstvene zašite požeško-slavonskog Doma zdravlja. Vrijednost vozila je gotovo  pola milijuna kuna.

-Mala, ali za našu ustanovu velika svečanost. Županica Jozić i ovom je gestom pokazala da briga Županije, našeg osnivača za primarnu zdravstvenu zaštitu i za rad i sredstva Doma zdravlja od županije su stalno prisutna. Svake godine tijekom ljeta, kada završimo prvu investicijsku fazu u godini, nađemo se imamo primopredaju vozila ili sažmemo nešto što smo u proteklom periodu radili – rekao je Marijan Višaticki koji je izrazio zahvalnost županiji koja je kao osnivač kupila vozila.

Vozila su kupljena sredstvima Požeško-slavonske županije i u financijskom, materijalnom dijelu županija je zaista velika pomoć. Pokazuje se kontinuirana briga za primarnu zdravstvenu zaštita. Dom zdravlja s 11 djelatnosti upravlja sa 16 zgrada, gotovo 65 vozila, blizu 200-tinjak radnika, pružamo primarnu zdravstvenu zaštitu po Štamparevom modelu, mjestu mora imati adekvatnu i važnu primarnu zaštitu. Ova vozila predaju se uglavnom u službu patronaže – dodao je Višaticki.

U ovih šest mjeseci bilo je i drugih investicija u Domu zdravlja, promijenjena je PVC stolarija, a sanirana je šteta na krovu Doma zdravlja u Jakšiću.

Imali smo nesreću da nam je krov stradao, to smo sve promijenili uz pomoć županije, tu je više od 100 tisuća kuna uloženo, danas je završena izmjena vanjske stolarije u Brestovcu, Sve u svemu županija je u ovom periodu izdvojila gotovo 800 tisuća kuna za infrastrukturne radove. Pokušavamo primarnu zdravstvenu zaštitu staviti na ono mjesto gdje treba biti – naglasio je ravnatelj Višaticki.

Primopredaja vozila izvukla je osmijeh i veliko zadovoljstvo kod požeško-slavonske županice Antonije Jozić koja je uručila patronažnim sestrama ključeve novih vozila i predala ih na korištenje.

-Prigoda je u kojoj će se uručiti ključevi vozila našim patronažnim sestrama koje rade na terenu. Ravnatelj je rekao ono što se ulaže vezano uz primarnu zdravstvenu zaštitu na području Požeško-slavonske županije, istaknula bih da je jedna od osnovnih uloga županije upravo zdravstvo. Unatoč malim sredstvima s kojim raspolažemo kroz decentralizirana sredstva i malim sredstvima kroz proračun koja se mogu izdvojiti za zdravstvo, mogu reći da sam ponosna na naše zdravstvene ustanove. Vrijeme je teško, ispred nas je vrijeme u kojem će se određena sredstva izdvajati za cijenu energenata, ali mislim da uspješno svi ravnatelji zajedno s Županijom koja je osnivač možemo učiniti iskorak, da naši građani, korisnici usluga, neće osjetiti bilo kakve poremećaje – kazala je županica Antonija Jozić.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot