Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Na Godišnjoj skupštini ruševačkih vatrogasaca zaslužnima uručene vatrogasne plamenice i diplome

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: DVD Ruševo

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: DVD Ruševo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ruševo održalo je 3. ožujka tijekom nedjeljnog dopodneva u prostoru svog vatrogasnog doma 121. izvještajnu godišnju skupštinu. Predsjednik Društva Tomislav Njerš predložio je usvajanje dnevnog reda, a vođenje skupštine preuzeo je tajnik Blaž Arežina. Pročitani su izvještaji o radu za 2023. godinu, Upravnog odbora i zapovjedništva, o financijskom poslovanju za 2024. te izvještaj Nadzornog odbora i verifikacijske komisije Osim toga, predstavljeni su Program rada i financijski plan za 2024. godinu.


Istaknuto je kako su ruševački vatrogasci tijekom protekle godine sudjelovali u gašenju četiriju požara, a pružili su pomoć vatrogascima iz Pleternice na sanaciji šteta nakon srpanjskog olujnog nevremena. Ekipa pomlatka DVD-a Ruševo plasirala se na Županijsko vatrogasno natjecanje koje će se održati ove godine u Čaglinu. Naglašeno je da je lani  obilježena 120. godišnjica osnivanja Društva.


Ovogodišnji plan rada obuhvaća uobičajene aktivnosti za sve vatrogasce, a one se odnose, među ostalim, na gašenje požara, sudjelovanje u intervencijama, edukaciju članova. Organizacija općinskog vatrogasnog natjecanja za pomladak bit će u svibnju, a točan datum naknadno će se odrediti. Na skupštini su jednoglasno usvojeni svi podneseni izvještaji.


Prigodnim pozdravnim riječima skupštini su se obratili Ivan Kukić, zapovjednik Vatrogasnog centra Čaglin, Ivan Novosad, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeštine, Marko Ašenbrener, zapovjednik VZ Požeško-slavonske županije, i Željko Šutić, predsjednik Općinskog vijeća.


Brončane vatrogasne plamenice za iskazanu hrabrost i požrtvovnost dobili su Danijela Plavi, Željko Benčević, Franjo Barukčić, Stjepan Vuzem i Nemanja Gruber, a dodijelio im je zapovjednik VC Čaglin Ivan Kukić. Diplome za osposobljavanje za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa dobili su Danijel Plavi, David Plavi, Nemanja Gruber i Željko Benčević, a uručio im je zapovjednik VZ Požeštine Ivan Novosad. Zatvarajući skupštinu, predsjednik voditeljstva Blaž Arežina zahvalio je svima na dolasku, a druženje vatrogasaca nastavljeno je tijekom prigodnog domjenka.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo