Muški i ženski pjevači iz Biškupaca i Pleternice nastupaju na državnoj smotri

Autor: D.K.

PLETERNICA / BIŠKUPCI / BJELOVAR – 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, sljedećeg će vikenda u Bjelovaru okupiti najuspješnije vokalne sastave s više od 300 pjevača iz 11 hrvatskih županija.
Susret hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a koja je pokrenuta godine 2004. iz potrebe da se na jednom mjestu okupi i prezentira raznovrsnost i bogatstvo vokalne glazbe RH u najvišoj kvaliteti.
Program 14. Susreta bit će održan u dva dijela u nedjelju, 19. studenoga 2017. godine u Domu kulture u Bjelovaru. Prvi dio Susreta posvećen je izvornoj pučkoj glazbi, započet će u 12 sati, dok će drugi dio predstaviti sastave s repertoarom klasike, slobodnih stilova i slobodnih žanrova, te male folklorne vokalne sastave od 17 sati.
Na 14. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava nastupit će 22 odabrana mala vokalna sastava iz Garešnice, Bobovca, Karlovca, Biškupaca, Velike Gorice, Gornjeg Kraljevca, Pleternice, Križevaca, Siska, Glogovca, Novog Grada, Zagreba, Ivanca, Kastva, Srečinca, Garešnice, Siska, Jelenja i Čakovca. Atraktivnosti programa, osim kvalitete izvedbi, doprinijet će i raznolikost kategorija vokalnih sastava koji će osigurati bjelovarskoj publici zanimljiv i bogati repertoar od izvorne pučke glazbe do pjesama klasičnog repertoara i slobodnih stilova i žanrova.
U kategoriji izvorne pučke glazbe nastupit će skupine „Hrvatska žena“(Garešnica),KUD-a „Seljačka sloga“ (Bobovac),KUD-a „Sv. Ana – Vučjak“(Karlovac),Ženska pjevačka skupina KUD-a „Šijaci“ (Biškupci),KUD „Pleso“(Velika Gorica),„Društvo žena“(Gornji Kraljevec), Mješovita pjevačka skupina KUD-a „Orljava“(Pleternica),KUD-a „Prigorje“(Križevci),Češka beseda (Sisak),„Rudarice“ KUD-a „Rudar“(Glogovac) i KUD –a „Berislavić“(Novi Grad).
Susret će pratiti i ocjenjivati stručno povjerenstvo u sastavu Josip Jerković, Tomislav Habulin i Duško Topić koji će odlučiti o najuspješnijim izvedbama u svakoj od četiri kategorije koncertnog programa. Program će završiti podjelom priznanja i nagrada.

/Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot