Može li kilogram salame koštati samo 10 kn? Što to jedemo?

Autor: DK
Sniženja su uvijek dobro došla. Svakodnevno u trgovačkim centrima i raznim katalozima možemo vidjeti brojna istaknuta sniženja raznovrsnih proizvoda. Niske cijene mamac su za kupce, posebice kada su na sniženju hrana i ostale prijeko potrebne potrepštine. A kad postoci sniženih proizvoda odlaze „u nebo“, nitko sretniji od nas.
 
Jedna istaknuta cijena prehrambenih proizvoda posebno nas je zainteresirala u koju smo s nevjericom gledali i bili u dubokom uvjerenju da je to “štamparska greška” s istaknutom cijenaom. Gledali smo i provjerili te se uvjerili da kilogram salame košta manje od 10 kuna? Samo se po sebi pitanje nameće što je to zapravo u ovitku u kojem je lijepo upakirana salama, kakvo je to, i je li to uopće meso odnosno možemo li kao takav proizvod zvati tim imenom.
 
Htjeli mi to priznati ili ne, hrana za kućne ljubimce skuplja je od one koja se nudi nama (ljudima) na policama nekih trgovačkih centara. Nameće su to još puno pitanja poput onih kolika je uistinu vrijednost tog prehrambenog proizvoda ako se izbije cijena ambalaže, PDV-a, trgovačke marže?
 
Svaka roba ima svoga kupca pa tako i ova. Nažalost, mnogi si danas ne mogu više priuštiti domaće čvarke, slaninu, kobasice…Nekad smo ih imali u izobilju, na bacanje. Danas su oni privilegija, a Slavonci osuđeni na salamu čija cijena zadovoljava financijske mogućnosti mnogih…a što je sa zdravljem?

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: