MotoGP: Ducati prestao biti tvornička momčad i ušao u Open klasu

Autor: R.K.

we546hDucatijeva MotoGP karavana više nije član tvorničkog društva. Odluka je to koju su Talijani donijeli nakon testova na Sepangu prošlog vikenda. Crutchlow i Dovizioso tako su se pridružili momčadima koje smo do sada poznavali kao CRT-ove. I dok mnogi odobravaju ovaj potez Ducatija tu su i oni koji kažu kako je ovom odlukom Ducati izabrao lakši put i ujedno nabio rogove svim malim momčadima koje jedva spajaju kraj s krajem u kraljevskoj klasi…

Honda i Yamaha ostale su jedine tvorničke momčadi u MotoGP-u. Ducati koji je to do nedavno bio odlučio je prebaciti se u otvorenu klasu i tako si uvelike olakšati život u nadolazećoj sezoni, ali i povećati si šanse za osvajanje bodova protiv jakih Japanaca. Prelazak u Open znači da će Ducatiju odnosu na konkurente Hondu i Yamahu imati dostupno više goriva, više motora po sezoni i mogućnost konstantnog razvoja motocikla što Japancima kao tvorničkim momčadima nije dozvoljeno. Ono čega se Ducati morao odreći jest njegova elektronika koju je zamijenio Dorninom Magneti Marelli varijantom.

I dok neki odobravaju ovakav Ducatijev potez drugi ga žestoko kritiziraju tvrdeći kako se Talijani na ovaj način debelo koriste rupama u pravilima Open klase koja zamjenjuje CRT ove sezone. Ono što zamjeraju Ducatiju jest situacija u koju dovode privatne momčadi koje ne barataju s tolikim novcem, tehničkom potporom i svime onime što Ducati ima. Teško da će se ijedna druga Open momčad moći nositi s Ducatijem na tom polju, a da ne govorimo o ostalim prednostima koje će Talijani imati.

Izvor: Moto Portal

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića