MOST podupire neke nezavisne liste(?), a rastu veliki apetiti za pozicije u gradu Pleternici

Autor: DK

POŽEGA – Zasada su poznati samo kandidati Hrvatske demokratske zajednice za požeško-slavonskog župana, gradonačelnike i načelnike općina na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati za nešto više od mjesec dana. SDP ali i druge stranke još uvijek nisu istakli svoje kandidate što se očekuje ovih dana.

Koliko se može vidjeti i čuti sve su intenzivnije aktivnosti kandidata koji se planiraju pojaviti na lokalnim izborima sa nezavisnim listama. Nekima će od njih, kao nezavisnima, veliku potporu i potrebiti suport dati MOST tako da bi u nekim sredinama njihovih vijećnika moglo biti u županijskoj skupštini, gradskim odnosno općinskim vijećima.

Neslužbeno doznajemo da ozbiljne namjere i političko djelovanje ima i nezavisna lista predvođena umirovljenim brigadirom Željkom Kalićem koji okuplja dobro poznate i ugledne kandidate što daje naslutiti da u svojim sredinama mogli polučiti dobre rezultate.

Najveći fokus svih nezavisnih lista u Požeštini je na gradove Požegu i Pleternicu, te Požeško- slavonsku županiju, a manjim dijelom na ovdašnjih pet općina i grad Kutjevo jer na tim pozicijama čvrsto stoje aktualni gradonačelnici i načelnici općina koji su ponovo kandidirani.

Kako će djelovati unutarstranačko preslagivanje unutar požeškog HDZ-a za sada je teško predvidjeti. Kako doznajemo u gradu Požegi izvjesne su kandidature nezavisnih lista, predvođenih Draženom Pekčecom i Mirom Rašićem od kojih će neke poduprijeti i MOST što bi mogla biti pomalo i zabrinjavajuća činjenica. SDP još uvijek u tajnosti priprema svoje kandidate, a još nije sigurno i kako će se u svemu postaviti i HSS. Postoji mogućnost da će se i HDSSB također pojaviti sa svojim kandidatima i listom za grad Požegu kao i HSU. Nije još isključeno da ove dvije stranke sklope prijeizbornu koaliciju sa jednom od jakih opcija!?

Poveliki  ataci i prijeizborni apetiti usmjereni su na utvrdu HDZ-a u drugom po veličini gradu Požeštine – Pleternici gdje će, kako doznajemo, MOST uložiti velike napore kako bi izborio dovoljan broj vijećnika kako bi sa svojim kandidatima bio prevaga u pleterničkom Gradskom vijeću. U tom pravcu ide i lista koju sa svojim suradnicima i istomišljenicima slaže Željko Kalić. SDP također, doznajemo ide sa svojom listom u gradu Pleternici kao i HSU tako da će prema svemu sudeći pleterničko Gradsko vijeće biti veoma šaroliko. Gradonačelnica Pleternica Antonija Jozić prema svemu sudeći neće imati ozbiljnog protukandidata, ali neće više imati stabilno vijeće koje je do sada imala čime je mogla provoditi sve zamišljene odluke.

U drugim jedinicama lokalnih samouprava ne bi trebalo biti značajnijih političkih promjena jer nitko nema toliko moći da bi mogao narušiti HDZ-ovu političku stabilnost. I ondje gdje se neki kandidati pokušavaju ponovno vratiti u politički život vjerojatno u konačnici im neće uspjeti u zamišljenom pravcu zbog toga što se jako dobro gleda politička prošlost i rabote kojima su se pojedinci bavili u prethodnim godinama. Teško je ipak vjerovati da birači boluju od amnezije i da su zaboravili marifetluke nekih od kandidata jer se iza pojedinih potencijalnih vijećnika ili čelnika (naravno ne svih!) vuku podugački repovi zbog malverzacija, rastrošnosti, pohlepe, poreznih dugovanja itd, itd.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: