MOMAK I DJEVOJKA MOLE NA “WHATSAPP”

Autor: R.K.

Moderna mobilna i računalna tehnologija je toliko ušla u pore našeg društva da je danas teško zamisliti jednu obitelj na okupu u kojoj netko neće držati mobitel u ruci i pisati. Istina je da u određenim količinama Facebook, WhatsApp, Viber i mnoga druga čuda brze komunikacije  alijeniraju i deprimiraju naše društvo, a naročito mlađu populaciju.

Često se (s razlogom) mladima zna reći kako gube vrijeme pišući dosadne i potpuno nepotrebne poruke, a čujemo kako dečku i curi u cjelodnevnom dopisivanju postane toliko dosadno da jedno drugo pita: Koliko si puta išao/la na WC?, Koje boje je šalica iz koje si pio/la kavu? i mnoga druga ‘luda’ pitanja.

Činjenica je da kritika stoji i s razlogom se nas mlade na taj način ponekad i kritizira. Međutim, nedavno sam doživio nešto što mi je promijenilo tako zamršenu sliku o ‘dosadnom’ dopisivanju jednog dečka i njegove cure, nešto što mi je ulilo nadu da sva ta čuda tehnike, uz sve prednosti i nedostatke, nisu bez veze. Naime, radi se o tome da dvoje mladih ljudi, dečko i njegova cura na ultramoderan način  zajedno  mole preko whatsappa. I to nije ona ‘dosadna’ molitva u dopisivanju, to je tako moćna stvar da se naježim svaki puta kada se toga sjetim. Nemam druge riječi nego: Genijalno! Najčešće su to molitva Očenaša, molitva za čistoću i zaštitu od napasti ili (u ovom slučaju) neke osobne molitve koje su oni napisali. Jedno od njih dvoje pošalje znak ‘+'(križ) što znači da oboje počinje molitvu čineći znak križa. Dečko pošalje slovo kojim počinje ta molitva (slovo Z za Zdravo kraljice) i on moli, a kad završi samo stavi točku. Tada na red dolazi ona koja moli svoj dio molitve i pri završetku također pošalje točku. I tako dalje sve do ponovnog znaka križa.

Kako mi ovaj par reče i pokaza, to čine dva puta na dan.  Svjedoče da se često znaju i malo ‘zakačiti i posvađati’, ali u jednom trenutku kada netko od njih pošalje sliku križa sve se zaboravlja i oprašta te počinje molitva i dopisivanje točkicama koje je sve samo ne dosadno i bespotrebno kakvim ga mi često smatramo. Tvrde da im Isus pomaže u životu i vezi, u življenju ideala čistoće tijela i srca kroz ovu neobičnu povezanost.

Osobno sam bio zadivljen ovime i zapravo sam opet iznova shvatio kako je biti katolik cool i sasvim moderno, kako se može i putem WhatsAppa moliti i voljeti, kako se isplati živjeti prave kršćanske ideale i prihvaćati velike izazove u životu. Njihov mi je osmijeh bio dovoljan da potvrdim još jednu stvar, a to je da bez Boga čovjek nema ni dostojanstva, ni sreće, ni ljubavi te da je križ i molitva jedini pravi put za svaki mladi par. Bog nije slučajno dopustio svijetu da okrije facebook, whatsapp i mnoge druge stvari, već i On želi da tu bude prisutan. Pozovi ga svojim točkama i križevima i bit ćeš ispunjen.

P.S. Odluči se i ti na molitvu na moderan način. Biti katolik je cool i moderno. I da, kada se počnete svađati, pošalji sliku križa, zaboravi sve i počnite moliti.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot