„Moj posao – moja budućnost“: Cilj manifestacije poticanje i promidžba poduzetništva /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Ekonomska škola Požega dobila je sredstva za održavanje manifestacije „Moj posao – moja budućnost“ koja je danas i održana u prostorijama Obrtničkog doma Požega. Opći cilj manifestacije “Moj posao – moja budućnost” je poticanje i promidžba poduzetništva, kroz prezentacije i radionice, učenički sajam, panel raspravu s poduzetnicima i prezentaciju mogućnosti povlačenja EU sredstava i prezentaciju mjera HZZ-a za zapošljavanje.

-Kroz tu manifestaciju također želimo povezati učenike Ekonomske škole Požega s učenicima škola gostiju (poslovnih partnera vježbeničkih tvrtki), koji imaju iskustva u vježbeničkim tvrtkama, te sa stvarnim (mladim) poduzetnicima koji su uspješno pokrenuli svoje start up tvrtke. Poduzetnici će razmijeniti iskustva te potaknuti učenike na samozapošljavanje nakon završetka školovanje, ali i pronaći nove potencijalne i kvalitetne radnike za svoje tvrtke – istakla je prof. Marinka Parac, ravnateljica Ekonomske škole Požega.
 
U sklopu manifestacije Moj posao – moja budućnost održan je i 2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki, na kojem je sudjelovalo 12 vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole Požega te 10 vježbeničkih tvrtki iz drugih županija. Učenici su na sajmu međusobno pregovarati i sklapati poslove. Osnivanjem i vođenjem poslovanja tvrtke, simulacijom poslovanja, obavljanjem svih radnih zadataka učenici bi trebali bolje razumjeti sustav tržišnoga gospodarstva kako bi razvili osobnu kreativnost i inovativnost važnu za poticanje poduzetničkoga duha i interes za samostalno vođenje i obavljanje posla u stvarnome poslovnom svijetu.

Održana je i panel rasprava na temu „Poduzetništvo u Požeško-slavonskoj županiji“ na kojoj su uspješni mladi poduzetnici razmijenili svoja iskustva s učenicima kako bi ih potakli na otvaranje vlastitih tvrtki nakon obrazovanja i/ili usmjerili ih na daljnje obrazovanje s kojima će se kasnije lakše pronaći radno mjesto.

Panelisti su bili BIM PROJEKT j. d.o.o. – Matej Šarić, Business Depot d.o.o., Mario Đaković, Obrt Business Depot – Matea Đaković, PNP elektronika j.d.o.o. – Davor Pavošević, Lim rad d.o.o. – Stjepan Dravec, Čist račun j.d.o.o. – Andrijana Dravec Balog, PODUZETNIČKI CENTAR PLETERNICA – Marija Šarić i HZZ – Martina Keller.

Na manifestaciji je bilo organizirano da predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega, Mihael Rukavina i Martina Keller, održe predavanje na temu „Informiranje i savjetovanje o mogućnostima samozapošljavanja“ u kojemu se nešto više reklo o korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja i samozapošljavanja.

Organizirano je i predavanje o „Mogućnostima i uvjetima za ostvarivanjem poticaja za samozapošljavanje iz EU fondova“.

Uz učenike i druge sudionike na manifestaciji bili su ravnatelji svih srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije, zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Požeško-slavonskoj županiji dr.sc. Vesna Vlašić. Sve njih na početku je pozdravila prof. Marinka Parac, ravnateljica Ekonomske škole Požega.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek