Moguće slanje i kratkih video zapisa MUP-u putem pametnih mobilnih telefona

Autor: S.P.

mup sigurnost-i-povjerenje-652x307POŽEGA – Građani u buduće mogu putem pametnih mobilnih telefona uz dosadašnju mogućnost prijava kaznenih i drugih dijela slati i kratke video zapise što je jedno svojevrsno unaprijeđenje u mobilnoj aplikaciji „MUP-Sigurnost i povjerenje“.

-Navedena aplikacija, izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na sva tri operativna sustava, Android, iOS i OS Windows Phone, a nadogradnjom mobilne aplikacije proširene su mogućnosti kojima građani policiji mogu dojaviti razne događaje kada možda iz sigurnosnih razloga nisu u mogućnosti obaviti poziv. Današnja simulacija pokazala je kako dojaviti slučaj nepropisnog parkiranja, konkretno – parkiranja na mjestu za osobe s invaliditetom.Desetak dosadašnjih prijava koje su građani slali putem aplikacije odnosile su se upravo na takve prekršaje – istakla je glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić.

Pojašnjeno je kako je način slanja dojava vrlo jednostavan, a sastoji se od svega nekoliko koraka. Građanin pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega fotografiju/snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

Nadograđenu verziju aplikacije građani mogu instalirati preko poveznica App store, Google Play, Windows Store objavljenih na internetskoj stranici MUP-a i svih policijskih uprava. Građanima koji već imaju instaliranu aplikaciju, u centru za upravljanje (App store, Google Play, Windows Store) pojaviti će se obavijest o mogućnosti nadogradnje.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot