Mladi lovci za kratko vrijeme kupili i uredili zemljište, te podigli objekte za divljač

Autor: Jelenko Topić

Iako je osnovana prije tri godine Lovačka udruga Trčka iz Pleternice može se pohvaliti nizom aktivnosti, posebice na uređenju zemljišta i gradnji lovačkih objekata.

Trčku je osnovalo šest mladih lovaca pleterničkog kraja, starost im je od 20 do 36 godina, a uz ovu uključeni su i u druge lovačke udruge na tom području.

-Kupili smo deset tisuća četvornih metara zemljišta na predjelu Starac koji pripada Požeškoj gori, a to je bila gusta šikara koju smo pomoću teških strojeva krčili i uređivali dobrovoljnim radom dolazeći tu gotovo svakodnevno nakon naših obaveza na radnim mjestima – kazao nam je Josip Mogušar, predsjednik LU Trčka.

Tu su uredili gater za divlje svinje površine šest tisuća kvadratnih metara, na kojemu je nedavno održano i prvo natjecanje lovačkih pasa glasnog gona, te ptičarnik za poljske jarebice u kojega su pustili 30 pari tih ptica. Sve je to namijenjeno za vlastite potrebe udruge, a podigli su i veliku nadstrešnicu sa pratećim sadržajima koju uskoro namjeravaju potpuno završiti i opremiti.

Takav rad prepoznala je lokalna zajednica, te prijatelji ovih lovaca, pa su im potporu dali Grad Pleternica, Požeško-slavonska županija i sponzori. Do sada su ukupno uložili više od 100 tisuća kuna izuzevši vlastiti rad i odricanja.

-Motiv su nam okupljanja i druženja, a predstoji nam još dosta posla jer želimo urediti okoliš, te ograditi cijelu površinu zemljišta koju posjedujemo – zaključio je Mogušar.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot