Požega.eu

Mladi Kaptolčani pripremaju zanimljiv i raznolik program u vremenu adventa: "Željeli smo nešto napraviti čega do sada nije bilo u našem mjestu"

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Mladi Kaptolčani pripremaju zanimljiv i raznolik program u vremenu adventa: Požega.eu | Mladi Kaptolčani pripremaju zanimljiv i raznolik program u vremenu adventa:

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

KAPTOL - Članovi Udruge mladih općine Kaptol, na čelu s predsjednikom Dariom Lončarevićem, u suradnji sa tamošnjom općinom i drugim udrugama po prvi puta pripremaju raznolik adventski program koji će biti zanimljiv kako za one najmlađe tako i starije odnosno najstarije generacije. Svojim aktivnostima Udruga mladih općine Kaptol nakon reorganizacije vodstva svakim danom sve više dokazuje svoju organiziranost i želju da njihovom mjesto bude što zapaženije, kako za žitelje tog kraja tako i šire.

Uoči Došašća-Adventa izrađivali su adventski vijenac koji će u tim, za vjernike katolike milosnim danima središnji Trg u Kaptolu. Mladima je u njihovim plemenitim nastojanjima svojevrsnu potporu dao i mjesni kaptolački župnik vlč. Mario Rašić koji je predvodio prigodnu molitvu pri paljenju prve Adventske svijeće koja će uz sve ostale ukrašavati samo središte mjesta.Po prvi puta u Kaptolu će se ove godine održati bogat i zanimljiv adventski program. Na blagdan sv. Nikole u Općinskoj vijećnici održat će se prigodna pričaonica za najmlađe u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Požega te uz pomoć općine Kaptol koja je osigurala prigodne darove. Dva dana kasnije, točnije u petak, 8.prosinca kaptolački DVD organizira prvi memorijalni malonogometni turnir „Marko Pavliček“ u školskoj sportskoj dvorani. U nedjelju će se, 10. prosinca, s početkom u 19 sati u župnoj crkvi održati adventski koncert svjetski nagrađivanog Vokalnog ansambla „Brevis“ iz Osijeka za što je svoj veliki doprinos dao Josip Prajz, voditelj Velikog župnog zbora.

Nije svim blagdanskim događanjima kraj. 14.prosinca od 15,30 sati bit će organiziran božićni dječji sajam u organizaciji kaptolačke osnovne škole. Pred sami veliki blagdan, 22. i 23. prosinca u suradnji s općinom Kaptol održat će se prvi božićni sajam pod nazivom "Kaptolski zvonci" od 18 sati na Trgu Vilima Korajca koji će imati humanitarni karakter. Taj sajam organizira Udruga mladih općine Kaptol.-Željeli smo nešto napraviti čega do sada nije bilo u Kaptolu i vjerujemo da će to postati i tradicija. Sajam ima humanitarni karakter. Želimo darivati sve novorođene bebe u ovoj godini te tako dati jednu simboličnu podršku mladim obiteljima i općenito rađanju djece jer svake godine u našoj školi je sve manje i manje djece - istakao je Dario Lončarević, predsjednik Udruge mladih koji izražava zabrinutost jer je do sada u ovoj godini rođeno samo 26-ero djece.

Iz raznolikog programa moguće je pronaći puno toga interesantnog stoga poziv svim žiteljima s područja općine Kaptol i šire dođite i podržite sve manifestacije, uljepšajte vrijeme sebi ali i drugima.Foto: Udruga mladih općine Kaptol

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.