Mladi inovatori iz Tehničke škole ponovo uspješni na međunarodnom sajmu inovacija

Autor: S.P.

Inovatori učenici tehničke školePOŽEGA/ILOK – Na jubilarnom  10. Međunarodnom sajamu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2016“ koji je održan od 8 do 10. travnja u Iloku, i ove je godine uspješno sudjelovala Tehnička škola Požega.Požežani su se predstavili s tri rada te su se vratili s jednom zlatnom i dvije srebrne medalje.

Sajam je održan u organizaciji Udruge inovatora „TESLA“ iz Iloka uz suorganizatore Hrvatsku zajednicu tehničke kulture, Udrugu inovatora Hrvatske, Grad Ilok, Zajednicu tehničke kulture Osječko-baranjske županije,  te uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Na jubilarnom Inventumu sudjelovalo 150 domaćih i inozemnih izlagača sa 300-tinjak inovacija, proizvoda i projekata iz raznih područja. Predstavili su se izlagači iz nekoliko zemalja, 12 županija, iz gotovo  30 gradova i općina, 15-tak škola, centara, fakulteta.

Tehničku školu Požega na sajmu su predstavljali Zlatko Dražić, Matko Pavičić i Marko Brnačić koji su, pod vodstvom Martina Kaprela  izložili tri svoja rada. Zlatko Dražić, višestruko nagrađivani mladi inovator sa svojim pametnim   električnim biciklom G-Runner osvojio je  zlatnu medalju.Matko Pavičić sa uređajem za usmjeravanje solarnih ploča prema Suncu Solarinator, te Marko Brnčić sa uređajem koji pomaže pri snimanju „timelapse“ videozapisa Timelapse RiG osvojili su srebrne medalje.

FOTO: Tehnička škola Požega

Više iz kategorije