Mladi čuvari baštine prikazali tradiciju i običaje Slavonije /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

JAKŠIĆ – U sklopu jakšičke manifestacije “Pjesmom u jesen” trećeg je dana održana 6. po redu Dječja smotra folklora na kojoj je nastupilo osam dječjih folklornih skupina. Svi su oni pokazali ljubav prema tradiciji i dokazali da mogu biti čuvari tradicijske baštine koju nasljeđuju od svojih očeva i majki, baka i djedova.

Uz domaćine, dječju skupinu folklora HKUD „Slavonija“ Jakšić, na smotri su nastupili i mladi članovi KUD „Ivan Kapistran Adamović“ iz Čepina (Osječko-baranjska županija), KUD Šijaci iz Biškupaca, Puhačka glazba Jakšić, koja je počela djelovati pri DVD-u Jakšić, a danas je to samostalna glazba koja se uvježbava jakšićkoj osnovnoj školi, KUD „Jasen“ Šaptinovci (Osječko-baranjska županija), KUD „Sklad“ Đakovo, s pjesmama i plesovima Đakovštine, Matica slovačka Kukučin-Kuntarić Jakšić, sa spletom slovačkih pjesama i plesova, KUD „Napredak“ Podravski Podgajci, (Osječko-baranjska županija).

Dario Pažin, predsjednik HKUD-a “Slavonija” Jakšić

– Ovaj treći dan naših susreta je ujedno i najljepši dan. Pogledajte ovu djecu i mlade koji su došli, ove nošnje koje čuvaju još od njihovih djedova i baka. Zato smo svi ovdje, a hvala obiteljima koje ih podržavaju i prate na ovakve smotre, drže tradiciju, koju je sve teže održati i sačuvati – istakao je predsjednik HKUD Slavonija Dario Pažin.

Načelnik općine Ivica Kovačević koji je svim gostima zaželio lijepi boravak u Jakšiću, otvorio je dječju smotru.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Prepuštam vas djeci koja će prikazati tradiciju i običaje naše Slavonije, a svima vama koji ste došli zahvaljujem na podršci ovoj ljepoti i mladosti koja čuva našu baštinu – rekao je načelnik Kovačević.

Na kraju su za sve zasvirali mladi tamburaši Poljadija Grabarje i izveli desetak slavonskih pjesama. Dječja smotra održana je pod pokroviteljstvom općine Jakšić i Požeško-slavonske županije.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: