Mladež HDZ-a Pleternice organizirala “stranačko” kolinje: Napravljene delicije idu u humanitarnu akciju /FOTO/

Autor: D.K.

PLETERNICA / BZENICA – Koliko je nama poznato, još do sada u ovim krajevima, nije zabilježeno da je neka politička stranka, odnosno njeni članovi, organizirala tradicionalno slavonsko kolinje. Novu praksu uveli su članovi pleterničke Mladeži HDZ-a za što se svesrdno zauzeo Domagoj Katić sa svojim stranačkim prijateljima i prijateljicama koji su njegovu inicijativu podržali na čelu s predsjednicom Mladeži HDZ-a Josipom Šojat.

Bilo je to kolinje baš onako kako treba da bude. Majstorima mesarima je odmah po dolasku bila ponuđena kuhana rakija, doručak, kratki dogovor kako i što i svi su prionuli ka poslu. I među ženama se napravio raspored tako da je svaka znala koji će posao raditi, neke su ostale u kuhinji dok je nekima pripao onaj malo nezahvalniji posao, pranje crijeva i svi oni drugi vanjski radovi s majstorima mesarima. Pahulje snijega i snježni pokrivač dao je pravi ugođaj toj slavonskoj tradiciji tako da je i raspoloženje bilo iznad očekivanja. Jeli li tomu razlog bila koja čašica više kuhane rakije i dobrog gemišta nismo mogli saznati.

Dolazak novinara je malo poremetio radni ritam što smo i sami mogli zaključiti pa se nismo dugo zadržavali. Sve smo malo to zabilježili foto objektivom i nismo željeli da budemo krivci ako se ne naprave dobre kobasice i kvalitetno istopi mast. Sve u svemu znalo se tko što radi i tko je za što zadužen. Nakratko smo uspjeli porazgovarati s organizatorom kolinja koji je odvojio vremena da nam kaže kako je do inicijative došli i na koji način.

-Inicijativa je krenula na nogometnim turnirima još ljetos kad smo se okupljali po selima. Ja sam tada predložio da napravimo prvo klanje Mladeži HDZ-a za svoje osobne potrebe iako ćemo dio dati i u humanitarne svrhe kroz jednu akciju koju ćemo napraviti. Evo, ekipa se okupila, sretan sam jer se veliki broj mladih odazvao. Ovo je samo dio ljudi, subota je dopodne pa još neki dečki i cure rade ali poslijepodne će nas biti između 30 i 40 ljudi, plus dragi gosti koje smo pozvali i koji će doći tijekom dana. Atmosfera je dobra i ja sam siguran da će ovo prerasti u jednu divnu tradiciju – rekao nam je Domagoj Katić tajnik GO HDZ -a Pleternica.

Pretpostavljali smo da će se delicija, posebno kobasica napraviti u izobilju u što smo se uvjerili tek u večernjim satima kada je stigla jednom novinaru sms poruka Domagoja Katića jednom novinaru s upitom “imaš li mjesta u pušnici za 50-ak kobasica. Domagoj nije dobio odmah očekivani odgovor pa je ponovno zavapio porukom…. “eee da mi je netko rekao kakva će me muka snaći što se ovog tiče ne bi mu povjerovao”. Znači jedan su dio kobasica negdje već spremili u pušnicu ali ostale su određene količine koje čekaju dobrog domaćina koji će se pobrinuti da i taj preostali dio kvalitetno osuši.

Upravo iz te sms komunikacije zaključujemo da je kolinje bilo uspješno i da su svi zadovoljni barem zbog količina delicija koje su napravljene.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot