Mlade graševine berbe 2022. godine početkom veljače pred ljubiteljima dobre kapljice, hotelijerima, distributerima i novinarima

Autor: Jelenko Topić

Vinari Slavonije i hrvatskog Podunavlja, okupljeni u udruženje Graševina Croatica, premijerno će predstaviti vina berbe 2022. godine, kao i vina koja još nisu ponuđena tržištu, kako bi stručna javnost mogla kušati vina koja će uskoro izići na tržište i procijeniti njihov potencijal. U krugovima vinskih stručnjaka En Primeur je prepoznat kao središte premijerne degustacije berbe iz prethodne godine.

Graševina Croatica, u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom gospodarskom komorom, te turističkim zajednicama Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, organizira En Primeur koji će nakon dvije godine pauze ponovno zasjati u punome sjaju uz tradicionalno predstavljanje mladih i novih vina, te bogat popratni program stručnih predavanja i edukativnih radionica.

Članovi Graševina Croatice iz Požeštine su vinarije Krauthaker i Galić, zatim Veleučilište u Požegi, odnosno sadašnji Fakultet turizma i ruralnog razvoja, te udruga Kutjevački vinari, pa su očekivanja da će u ovoj prigodi biti predstavljene njihove mlade graševine.

U Smaragdnoj dvorani Esplanade održat će se 1. veljače kušanje vina i poslovni susret s vinarima Graševine Croatice koji je namijenjen za HoReCa predstavnike, ugostitelje, distributere, trgovce, novinare i ostalu stručnu publiku u vinskom i gastronomskom svijetu. Posjetitelji će također imati priliku upoznati se s novitetima i vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja na specijaliziranim vinskim radionicama.

Uz to diskutirati će se o trendovima na tržištu vina naše zemlje, predstaviti vinsko-turistička događanja u regiji Slavonija i hrvatsko Podunavlje i upoznati s mladim vinarima i enolozima  Graševine Croatice. Tu će biti brojni sommelieri, ugostitelji, F&B manageri, distributeri, novinari i ostala stručna publika, kao i ljubitelji vina.

Fpto: Ilustracija

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek