Mlada vina u metropoli: Vinari iz Zlatne doline potvrdili da najbolja vina dolaze iz našega kraja /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

ZAGREB / POŽEGA / PLETERNICA / KUTJEVO – U organizaciji Udruženja vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae održan je En Primeur 2018, kušanje graševina, pošipa i drugih sorti. Prema riječima organizatora En Primeur je jedinstveni event kušanja mladih vina zadnje berbe i crvenih vina starijih godišta, ali i onih koja još nisu ponuđena na tržištu. To su prva kušanja vina, organizirana kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina spoznali potencijal vina koja će tek doći u ponudu.

Na ovogodišnje En Primeur predstavljanje odazvalo se više od 50 vinara iz Slavonije i Podunavlja, Dalmacije te Međimurja. Brojnošću, ali i kvalitetom, dominirali su vinari iz Požeštine, odnosno iz kutjevačkog, pleterničkog i veličkog kraja. Tako su svoje kapljice, brojnim zainteresiranim ugostiteljima i drugim znalcima, predstavile vinarije Markota, Perić, Sontachi, Krauthaker, Kutjevo d.d., Mihalj, Adžić, Tepeš, Perak, Antunović, Mitrović, Josipović, Galić i Veleučilište Požega.

Sa svojim proizvodima predstavila se i tvrtka Grbić d.o.o. iz Požege koja je poznata po eko proizvodnji bučinovog ulja i drugih srodnih proizvoda.

Na manifestaciji među vinarima izlagačima i organizatorima bili su zagrebački i kutjevački gradonačelnik Milan Bandić i Josip Budimir.

Kakvi bi to Slavonci bili da uz vinsku kapljicu sa sobom nisu ponijeli i druge delicije poput kulinove seke koju su mnogi imali želju kušati. Cecina ekipa iz Kutjeva koja u svim značajnijim prigodama nikuda ne ide bez Filipa Mamića privukla je pažnju i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji nije mogao odoljeti a da ne proba, ali i vrati se na ponovnu degustaciju, jer ipak proizvod je više nego vrhunske kvalitete.

/Foto: M. Krstanović/

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88