Mještani podigli spomen obilježje branitelju Draženu Kufneru

Autor: Jelenko Topić

DARANOVCI – Proslavljajući Dušni dan žitelji ovog malog sela u brestovačkom kraju otkrili su spomen obilježje svom sumještaninu časničkom namjesniku Draženu Kufneru koji je izgubio život u Domovinskom ratu kao pripadnik 5. Gardijske brigade HV. Obilježje su podigli mještani Daranovaca uz potporu općine i donatora, a otkrila ga je te zapalila svijeću i položila cvijeće Kufnerova majka Jula.

-Mjesni odbor Daranovci primjer je dobrog rada i zajedništva jer oni ne čekaju da netko drugi riješi probleme njihovog sela – istakao je okupljenim mještanima i brojnim braniteljima načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić  nakon pozdravne riječi predsjednika Mjesnog odbora Karla Markanjevića. Riječi blagoslova uputio je brestovački župnik vlč. Franjo Nemet.

-Čestitam vam na podizanju ovog spomenika koji je uspomena na Dražena i njegovo djelo jer je on dao za domovinu sve što je mogao- kazao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodajući da branitelji nisu i ne smiju biti teret naše države već njeni biseri koji su se za nju žrtvovali.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: