Mjesta za optimizam ima ali za opuštanje NEMA – poruka je ministra Vilija Beroša!

Autor: S.P.

Trenutno je potvrđeno ukupno 1011 osoba zaraženih koronavirusom, a 88 osoba je ozdravilo. Dosad je sedam osoba preminulo. Novooboljelih je 48 osoba, pola manje nego jučer. “Rekao bih i zaključio da je stanje u ovom trenutku dobro, prvenstveno zbog toga što građani poštuju naše preporuke. Stoga mogu reći da mjesta za optimizam ima, međutim mjesta za opuštanje nema. Ako se i dalje budemo pridržavali ovih mjera bit će dobro i moći ćemo utjecati na brzinu širenja infekcije,” rekao je ministar Beroš.

U Republici Hrvatskoj u proteklom 24-satnom periodu povećanje je broja novooboljelih za 48. To znači da je ukupno pozitivnih na Covid 19 1011 osoba. Jučer je učinjeno 8352 testiranja do sada, od čega jučer 672 nova. Preminulih je sedam jer je jučer u KB Dubrava preminuo muškarac koji je bio 1930. godište i bolovao je od više kroničnih bolesti. Na respiratoru je 35 bolesnika, jedan više u odnosu na jučer i to u Splitu. Oporavljenih je 88, odnosno 15 više u odnosu na jučer.

“Rekao bih i zaključio da je stanje u ovom trenutku dobro, prvenstveno zbog toga što građani poštuju naše preporuke. Stoga mogu reći da mjesta za optimizam ima, međutim mjesta za opuštanje nema. Ako se i dalje budemo pridržavali ovih mjera bit će dobro i moći ćemo utjecati na brzinu širenja infekcije. Ono što me žalosti i što moram podijeliti s vama, vijesti su koje dolaze od mojih kolega i prijatelja iz Zadra, Šibenika i Splita. Tamo se naime mladi i dalje okupljaju u kafićima, poglavito sa zatamnjenim staklima i druže, piju i zabavljaju. To nije prihvatljivo ponašanje i tako, kao što smo rekli, ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Poručio bih svima da budemo strpljivi jer kada ova epidemija prođe bit će vremena za zabavljanje, ali do tada moramo biti odgovorni,” rekao je ministar Beroš.

“Pola manje oboljelih nego što je bilo jučer izuzetno je dobra situacija i naša je želja da se taj trend nastavi i da ostane na ovom malom broju. Međutim ovo što dobivamo vijesti o ponašanjima naših građana ne zvuči dobro i kroz nekoliko dana ćemo vjerojatno imati rezultate takvog ponašanja,” rekao je ravnatelj ZJZ Krunoslav Capak.

Ministar Davor Božinović osvrnuo se na izdavanje e-propusnica koje su od 1. travnja u upotrebi za međugradsku komunikaciju. “Danas do 12 sati izdano je 12. 736 takvih propusnica, rekao je ministar uz poziv građanima koji se nalaze na privremenom radu u drugim zemljama da ne dolaze za vrijeme Uskrsnih blagdana. “Poruke epidemiologa su jasne, dakle bez nužne potrebe nitko ne treba putovati,” zaključio je Božinović.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88