Mjesni odbor i vijećnici pripremili okrjepu za sudionike Tijelovske procesije /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

BUK –   Mještani ovog, te susjednih sela Svilna, Resnik i Kalinić proslavili su blagdan  Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo misnim slavljem u župnoj crkvi koje predvodio vlč. Slavko Starčević, a potom su u procesiji  prošli kroz svoja sela. Za ovu prigodu svako selo uredilo je svoju kolibu.

Procesija je završila kod križa u Resniku gdje je završeno misno slavlje uz Tiijelovo.

Ova sela tj. sve ulice u njima za ovaj, kao i za ostale blagdane, članovi Udruge za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ ukrasili su sa 101 državnom zastavom

Na kraju procesije novoizabrani Mjesni odbor za ova četiri naselja zajedno sa vijećnikom grada Pleternice Milanom Cavrićem i vijećnikom Skupštine Požeško-slavonske županije Antom Franjićem priredili su u Resniku okupljanje sudionika procesije i okrjepu uz domaće suhomesnate specijalitete i kolače, tako da su se oni zadržali u međusobnom razgovoru i druženju.

Riječi zahvale na odazivu uputio je predsjednik Mjesnog odbora Buk Branko Polić, te je izrazio namjeru da se nastavi ovakva tradicija proslave Tijelova u ova četiri sela pleterničkog kraja.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije