Misa prvi put u zgradi društvenog doma, a traje gradnja nasipa uz Orljavu

Autor: Jelenko Topić

DERVIŠAGA – Mještani ovog prigradskog naselja, njih stotinjak, ove nedjelje prvi puta su nazočili svetoj misi u zgradi Društvenog doma u Dervišagi. Naime, mjesna kapela sv. Antuna pustinjaka je premalena pa je prema svemu sudeći molbe mještana prihvatio novoimenovani kuzmički župnik vlč. Goran Lukić da se misa služi u najvećem prostoru u domu, a to će ubuduće biti dva puta mjesečno. Veliki broj župljana, onih starijih i bolesnih, iz tog dijela župe nije u mogućnosti ići u Kuzmicu na nedjeljnu svetu misu pa je ova novina, kako nam kažu tamošnji župljani, jako dobra odluka što je mnogima to i od duhovne potrebe za što do sada nisu imali takvu mogućnost.

-Kroz dobru suradnju s gradom Požegom, Mjesni odbor planira uređenje ovdašnje kapele i pripadajućeg okoliša- kazao nam je Marijan Ešegović, predsjednik Mjesnog odbor Dervišaga.

Aktualnosti su u Dervišagi i radovi na izgradnji nasipa uz Orljavu u ukupnoj dužini od 500 metara. Naime, gradi se na svakoj obali rijeke po 250 metara, radove izvode radnici i mehanizacija „Presoflex gradnje“ iz Požege, a nositelj ulaganja su Hrvatske vode, odnosno njihova Vodno-gospodarska ispostava za sliv Orljave i Londže. Riječ je o radovima na kraju Orljavske ulice, a njihovim završetkom obradive zemljišne površine, okućnice, te stambeni  i gospodarski objekti tog dijela Dervišage bit će zaštićeni od poplava.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: