Misa prvi put u zgradi društvenog doma, a traje gradnja nasipa uz Orljavu

Autor: Jelenko Topić

DERVIŠAGA – Mještani ovog prigradskog naselja, njih stotinjak, ove nedjelje prvi puta su nazočili svetoj misi u zgradi Društvenog doma u Dervišagi. Naime, mjesna kapela sv. Antuna pustinjaka je premalena pa je prema svemu sudeći molbe mještana prihvatio novoimenovani kuzmički župnik vlč. Goran Lukić da se misa služi u najvećem prostoru u domu, a to će ubuduće biti dva puta mjesečno. Veliki broj župljana, onih starijih i bolesnih, iz tog dijela župe nije u mogućnosti ići u Kuzmicu na nedjeljnu svetu misu pa je ova novina, kako nam kažu tamošnji župljani, jako dobra odluka što je mnogima to i od duhovne potrebe za što do sada nisu imali takvu mogućnost.

-Kroz dobru suradnju s gradom Požegom, Mjesni odbor planira uređenje ovdašnje kapele i pripadajućeg okoliša- kazao nam je Marijan Ešegović, predsjednik Mjesnog odbor Dervišaga.

Aktualnosti su u Dervišagi i radovi na izgradnji nasipa uz Orljavu u ukupnoj dužini od 500 metara. Naime, gradi se na svakoj obali rijeke po 250 metara, radove izvode radnici i mehanizacija „Presoflex gradnje“ iz Požege, a nositelj ulaganja su Hrvatske vode, odnosno njihova Vodno-gospodarska ispostava za sliv Orljave i Londže. Riječ je o radovima na kraju Orljavske ulice, a njihovim završetkom obradive zemljišne površine, okućnice, te stambeni  i gospodarski objekti tog dijela Dervišage bit će zaštićeni od poplava.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot