MIROSLAV ŠKORO: Vinograd berem, dobro je urodio, bit će 30 tisuća litara vina, a pobjedu na predsjedničkim izborima slavim u Mitrovcu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Kandidat za predsjednika države Miroslav  Škoro, koji ima 3,5 hektara vinograda u Vetovu i Mitrovcu proveo je dan sa dvadesetak berača grožđa na blagim obroncima Krndije nedaleko Kutjeva.

Tu su bili svi mediji na državnoj razini što znači četiri televizijske kuće, tri dnevna lista, te lokalni mediji. Škoro se i ovdje pokazao u pravom svjetlu kao vrstan domaćin i vinar, a uz odranije dobro poznate osobine poduzetnika, glazbenika i političara! Uz brojne domaće specijalitete posluživala su se njegova vina.

-Još ću okrupnjavati vinograde iznad Mitrovca, lanjske godine sam proizveo 20 tisuća litara, a ove godine planiram 30 tisuća – kazao nam je Miroslav kojemu s  spravljanju vrhunske kapljice pomaže Vinarija Adžić u Kutjevu.

Dakako ovdje je bila uz berbu nezaobilazna politika i to ona na najvišoj razini.

Berući grožđe Škoro uhvatio je škare i žestoko rezao trsje, te je zapjevao uz tamburaše „De Gotho“ iz Kutjeva. Tu je nastao i originalan stih čuvenog Bećarca: „Ljudi moji, zna i svaka baba, bez promjene sve će biti džaba“.

Najavio je pobjedu na izborima i slavlje u ovom vinogradu kod Mitrovca, a domaćini vinari Adžić, Enjingi i drugi prijatelji su najavili dolazak sa prigodnim darovima.

– Nitko od nas nije kandidat. Kad se raspišu izbori i prikupimo 10 tisuća potpisa postajemo kandidati. Sadašnja predsjednica ima stožer  i šefa stožera, no nema onog tko je najavio kandidaturu. Za pretpostaviti je da će se ona kandidirati pa ćemo na megdan i birači će odlučiti – istakao je u ovoj prigodi Škoro dodavši da on nema stožer već tim s kojim surađuje, te da se dnevno susreće s desecima ljudi. Zaključio je da će imati ljude koji nisu naročito poznati široj javnosti, ali su obrazovani, mladi i sposobni.

Tako je dugo potrajalo druženje sa novinarima i gostima uz veselu svirku „De Gotha“, a u središtu njihove pjesme su bile poznate Škorine kao što su Kuća na kraju sela, Otvor’ ženo kapiju, Garavušo, garava, Sve poštivam svoje uživam i mnoge druge.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=261905]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: