Miroslav Škoro nakon Mitrovca kupio vinograd i u Vetovu

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / ZAGREB – Naš poznati pjevač i autor brojnih hitova tamburaške i zabavne glazbe nakon niz estradnih uspjeha proširuje i površine pod vinogradima i to u Zlatnoj dolini, kraju gdje je pokupio najviše nagrade za svoje pjesme.

Kako je poznato 2015. godine je kupio vinograd iznad Mitrovca pokraj Kutjeva, a nedavno još jedan u obližnjem Vetovu tako da sada ukupno posjeduje tri hektara pod vinovom lozom od čijeg uroda u podrumu poznate kutjevačke vinarske obitelji Adžić spravlja vino, zasada graševinu koja prevladava u sortimentu  njegovog vinograda.

Godinu nakon kupovine prvog vinograda njegova graševina uroda 2015. postala je šampionskom na Festivalu graševine u Kutjevu što je izuzetan uspjeh.

-Pjesma i vino idu zajedno, a moja graševina s novom pjesmom se jako dobro sljubljuje jer što više konzumirate to vino, pjesma vam je sve draža!- kaže Škoro.

On je cijeloj vinskoj priči dao naziv Vina Škoro, a ona se ostvaruje kroz njegovu diskografsku tvrtku „Campus“ poznatu po niz albuma popularne glazbe. Ovim poslom potvrđuje svoju ljubav prema Zlatnoj dolini.

-Želim da to bude mali posao, gdje će naći zaposlenje ljudi iz toga kraja, a korak po korak jer želim realan razvoj vidjet ćemo kako će ići- nastavlja Miroslav Škoro koji često pohodi ove nasade, a posebno ističe dobro suradnju sa Antunom i Željkom Adžićem.

– Ovdje su predivni ljudi, zato sam i uzeo vinograd i na neki način se počeo baviti s nečim što je samo po sebi promašena investicija. To zahtjeva puno više ulaganja i rada nego zarade, ali ja obožavam ovaj kraj i kad god imam priliku ponosno ističem da sam kupio vinograd u Mitrovcu. Kroz vino ćemo i dalje  propagirati našu Slavoniju i Požešku kotlinu, a pozivat ćemo ljude da dođu ovdje jer ljepšeg kraja na kugli zemaljskoj nema – istakao je u svojoj izjavi prilikom kupovine prvog vinograda u Požeštini.

Uz novi vinograd ima manji objekt kojega namjerava urediti, no sve će kaže biti u funkciji vina i loze.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek