Miroslav Bartolović iz Alilovaca državni prvak na natjecanju u oranju s plugovima ravnjacima: Predstavljat će našu zemlju na Svjetskom natjecanju u oranju u Rusiji!

Autor: DK

Na 17. Državnom natjecanju u oranju traktorima koje je održano na području polja „Bečko Zvono“ u općini Sunja sudjelovalo je 16 ekipa s po dva natjecatelja u dvije kategorije – plug ravnjak i plug premetnjak.

Orači su pokazali svoje vještine u rukovanju traktorom i plugom. Najbolji s plukom ravnjakom bio je Miroslav Bartolović iz Alilovaca i postao državni prvak. On će predstavljat našu zemlju na 67. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Rusiji.

U sklopu 17. Državnog natjecanja u oranju traktorima održano je i 8. Državno natjecanju Republike Hrvatske u oranju konjima na kojem je osmero natjecatelja.

Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije pobjednik je u kategoriji „Plugovi premetnjaci“. U kategoriji „Oranje konjima“ prvi je bio Jure Capan iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

U veoma jakoj konkurenciji u kategoriji „Plugovi premetnjaci“ šesto mjesto zauzeo je Nikica Marić iz Alaginaca.

Marija Bralić iz Nove Lipovice kod Čaglina je izborila četvrto mjesto na natjecanju u oranju s konjima što je također veliki upjeh.

U sklopu natjecanja, domaćini su za posjetitelje pripremili i izložbu poljoprivredne mehanizacije i Sajam poljoprivredno – prehrambenih proizvoda te kulturno-umjetnički.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: