MIRO RAŠIĆ, mag. oec. – kandidat za gradonačelnika Požege

Autor: PROMO

….Miro Rašić osoba je širokoga i zavidnoga spektra sposobnosti, vještina i znanja, koje je pokazivao u vrlo raznolikim oblastima, iznimno odgovorna osoba te, više od svega, veliki borac za ostvarenje ljudskih prava i zadanih ciljeva.

Rašić je odgojen u skromnoj obitelji katoličkih i domoljubnih svjetonazora koja je uvijek poticala na iskrenost, nesebičnost, pravednost, slobodu duha i slične vrijednosne standarde.

Kao takav 1991. godine dragovoljno kreće u borbu za svoju domovinu – samostalnu Hrvatsku.

S pravom može biti ponosan na sve što je postigao u svojoj vojnoj karijeri, na činjenicu da je radio na poslovima osobne sigurnosti prvoga predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana sve do  njegove smrti, na činjenicu da je sjedio za stolom s nekima od najvećih svjetskih državnika (poput Margaret Thatcher i dr.). Miro Rašić više je puta odlikovan i nositelj je Spomenice Domovinskog rata, Spomenice domovinske zahvalnosti te medalja «Bljesak» i «Oluja». S druge strane, znanje koje je stekao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, pokazao je nebrojeno puta kao inicijator, organizator te voditelj velikih manifestacija (sportskih, humanitarnih, kulturnih).

Danas, kada je umirovljeni bojnik Hrvatske vojske i bio nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Požege, bori se za bolji život i standard „maloga čovjeka“, obrtnika i poduzetnika, što je narušeno od strane svih dosadašnjih opcija i pojedinaca, zbog čega mladi ljudi masovno odlaze iz Hrvatske, pa tako i iz grada Požege.

Smatra da kao nezavisni političar na političkom planu može učiniti puno više za građane svoje sredine, može raditi po svojoj savjesti te dosljedno provoditi zacrtane ciljeve.

Svojim predanim radom nebrojeno je puta dokazao da na političkoj sceni „nisu svi isti“: bio je najaktivniji akter unutar Gradske vijećnice na svakoj sjednici tijekom četiri godine, odbijao je biti tek slijepi podizač ruku za nečije nelogične i nadasve dugoročno štetne poteze po građane i konkretniji razvoj grada Požege, jedini iz oporbene vijećničke pozicije uspio je pokrenuti neki projekt koji je u realnom sektoru pokazao rezultate (program poticanja obrtništva, malog poduzetništva i zapošljavanja), dokazao je da je bezuvjetno na strani građana svoga grada.

U svom daljnjem djelovanju zacrtao je jasne i konkretne ciljeve koji će doprinijeti istinskom razvoju svijesti da se može ako se hoće. Kao budući gradonačelnik svoju dužnost odlučio je obnašati volonterski, zajedno sa svojim zamjenicima, primjenjujući pozitivne primjere upravljanja lokalnim samoupravama. Cijeli mandat posvetit će konkretnim mjerama za razvijanje privrednoga sektora i tako stvoriti uvjete za nova radna mjesta, a povećanje osobnih primanja u svim kućanstvima dogodit će se smanjenjem gradskih nameta, što je također predviđeno programom. Primjenom takvog programa dogodit će se pozitivni iskorak u obrazovnom sustavu, u sportskom, zdravstvenom, kulturnom i društvenom životu Požege. Isto tako, siguran je kako će program njegove Nezavisne liste pokrenuti pozitivne demografske procese u Požegi, a samim time i težnju Požežana da ostanu na svome ognjištu graditi zajedno bolju budućnost znajući da Požega može bolje.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot