Miro Rašić: “Jedini sam na sjednici vijeća tražio raspravu o prodaji udjela u vlasništvu tvrtke APP d.d. Požega, ali stranačka stega je presudila”

Autor: D.K.

POŽEGA – U redakciju smo primili reakciju Mire Rašića, nezavisnog gradskog vijećnika u požeškom Gradskom vijeću, na objavljeni članak „Ode u vjetar 3,7 milijuna kuna zbog (ne)odgovornosti požeških gradskih vijećnika?“ koji demantira neke navode iz članka.

U objavljenom članku se da iščitati da su svi vijećnici sudjelovali u sprječavanju prodaje udjela u tvrtki APP. To jednostavno nije istina – navodi Rašić u svom demantiju kojeg nadalje prenosimo u cijelosti:

Činjenica je da vijećnici SDP-a ne dolaze na nekoliko zadnjih sjednica te sam u tim situacijama osobno bio jedina oporba vladajućoj koaliciji pri čemu podržim ono što smatram da je dobro za grad a ne podržim ono što smatram da nije i to uz jasnu argumentaciju.

Sve svoje aktivnosti u ulozi gradskog vijećnika provodim samo i izričito po svojoj savjesti i vlastitim uvjerenjima te sam na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća inzistirao da se točka dnevnog reda oko prodaje udjela u APP-u prebaci na razmatranje prije točke o prijedlogu rebalansa proračuna za 2017. godinu što u prvotnom prijedlogu dnevnog reda nije bio slučaj. To je bilo logično jer je u rebalansu bio uračunat prihod od prodaje udjela u APP-u a tim sredstvima planirani određeni projekti. Ne možemo raspravljati o rebalansu ako ne znamo dali će vijećnici uopće prihvatiti prijedlog prodaje udjela.

No međutim, to nije prihvaćeno nego je klub HDZ-a predložio da se točka dnevnog reda o prodaji udjela u APP-u potpuno izbaci iz dnevnog reda ali nitko nije naveo razlog, na što sam osobno reagirao i tražio pojašnjenje koje na žalost nitko nije dao. Nastupilo je izglasavanje koje je većina vijećnika podržalo. Osobno sam bio protiv micanja te točke iz dnevnog reda i naveo razlog. Sve postoji snimljeno.

Bilo mi je drago da ćemo raspravljati o prijedlogu da se prodaje udjel u APP-u jer je svima poznato kako ne funkcionira tržište kapitala zadnjih 9 godina od kako je kriza, a i naš status u tvrtki APP kada govorimo o prihodovnoj strani grada kao dioničara temeljem dionica u istoj tvrtki.

3,7 milijuna kuna bi itekako dobro došlo u proračunu grada te sam očekivao da ćemo to izglasati jer je itekako smisleno ALI, svoju podršku sam predvidio samo u koliko bi se prihvatila moja dopuna prijedloga da se ista sredstva zadrže u nekoj vrsti investicijskog fonda ili posebnom računu grada gdje bi akumulirali novce od prodaje udjela i nekretnina koje grad ne koristi a predstavljaju financijski teret proračuna zbog režija i održavanja. To sam na sjednici jasno kazao.

Tim sredstvima bi razvijali realni sektor, subvencionirali prekvalifikacije deficitarnih zanimanja, stipendirali više studenata, poticali industriju, poduzetničke kredite, okrupnjivali zemljište u industrijskoj zoni i dr.

Istina je da mnogi vijećnici nemaju odgovornosti pogotovo velikih stranaka gdje je stranačka stega jača od njihove savjesti i zbog toga mnoge stvari u razvoju grada ne idu dobrim putem.

S poštovanjem,

Nezavisni gradski vijećnik

Miro Rašić, mag.oec.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: