Miro Rašić: “Jedini sam na sjednici vijeća tražio raspravu o prodaji udjela u vlasništvu tvrtke APP d.d. Požega, ali stranačka stega je presudila”

Autor: D.K.

POŽEGA – U redakciju smo primili reakciju Mire Rašića, nezavisnog gradskog vijećnika u požeškom Gradskom vijeću, na objavljeni članak „Ode u vjetar 3,7 milijuna kuna zbog (ne)odgovornosti požeških gradskih vijećnika?“ koji demantira neke navode iz članka.

U objavljenom članku se da iščitati da su svi vijećnici sudjelovali u sprječavanju prodaje udjela u tvrtki APP. To jednostavno nije istina – navodi Rašić u svom demantiju kojeg nadalje prenosimo u cijelosti:

Činjenica je da vijećnici SDP-a ne dolaze na nekoliko zadnjih sjednica te sam u tim situacijama osobno bio jedina oporba vladajućoj koaliciji pri čemu podržim ono što smatram da je dobro za grad a ne podržim ono što smatram da nije i to uz jasnu argumentaciju.

Sve svoje aktivnosti u ulozi gradskog vijećnika provodim samo i izričito po svojoj savjesti i vlastitim uvjerenjima te sam na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća inzistirao da se točka dnevnog reda oko prodaje udjela u APP-u prebaci na razmatranje prije točke o prijedlogu rebalansa proračuna za 2017. godinu što u prvotnom prijedlogu dnevnog reda nije bio slučaj. To je bilo logično jer je u rebalansu bio uračunat prihod od prodaje udjela u APP-u a tim sredstvima planirani određeni projekti. Ne možemo raspravljati o rebalansu ako ne znamo dali će vijećnici uopće prihvatiti prijedlog prodaje udjela.

No međutim, to nije prihvaćeno nego je klub HDZ-a predložio da se točka dnevnog reda o prodaji udjela u APP-u potpuno izbaci iz dnevnog reda ali nitko nije naveo razlog, na što sam osobno reagirao i tražio pojašnjenje koje na žalost nitko nije dao. Nastupilo je izglasavanje koje je većina vijećnika podržalo. Osobno sam bio protiv micanja te točke iz dnevnog reda i naveo razlog. Sve postoji snimljeno.

Bilo mi je drago da ćemo raspravljati o prijedlogu da se prodaje udjel u APP-u jer je svima poznato kako ne funkcionira tržište kapitala zadnjih 9 godina od kako je kriza, a i naš status u tvrtki APP kada govorimo o prihodovnoj strani grada kao dioničara temeljem dionica u istoj tvrtki.

3,7 milijuna kuna bi itekako dobro došlo u proračunu grada te sam očekivao da ćemo to izglasati jer je itekako smisleno ALI, svoju podršku sam predvidio samo u koliko bi se prihvatila moja dopuna prijedloga da se ista sredstva zadrže u nekoj vrsti investicijskog fonda ili posebnom računu grada gdje bi akumulirali novce od prodaje udjela i nekretnina koje grad ne koristi a predstavljaju financijski teret proračuna zbog režija i održavanja. To sam na sjednici jasno kazao.

Tim sredstvima bi razvijali realni sektor, subvencionirali prekvalifikacije deficitarnih zanimanja, stipendirali više studenata, poticali industriju, poduzetničke kredite, okrupnjivali zemljište u industrijskoj zoni i dr.

Istina je da mnogi vijećnici nemaju odgovornosti pogotovo velikih stranaka gdje je stranačka stega jača od njihove savjesti i zbog toga mnoge stvari u razvoju grada ne idu dobrim putem.

S poštovanjem,

Nezavisni gradski vijećnik

Miro Rašić, mag.oec.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot