Mirković govori fotografijom o svome gradu

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Izložba dokumentarnih fotografija „Požegom kroz 2014.“ otvorena je u povodu Dana grada u galeriji „Ciraki“ požeškog Gradskog kazališta.

-Dan grada  pravo je vrijeme da Dušan Mirković progovori fotografijama o svome gradu kojega desetljećima ne ispušta iz objektiva- kazala je viša suradnica za informiranje grada Požege Branka Starčević Tesari prilikom otvaranja izložbe, te dodala da dobre stvari ne trebamo zaboravljati.  Ove fotografije prikaz su protekle godine.

-Istinski se zahvaljujem autoru Mirkoviću, koji je dobri duh našega lijepoga grada, na ovim krasnim fotografijama i nadam se da će biti prilika za jednu veliku izložbu – istakao je otvarajući izložbu gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Fotopreporter Dušan Mirković, koji ima dugogodišnju reputaciju jednog od ponajboljih u ovom dijelu naše zemlje istakao je da je imao težak zadatak odabira fotograija zbog brojnih događanja koje Požega ima kao adminstrativno i biskupijsko središte, a zahvalio je gradonačelniku i njeghovim suradnicima, te Gradskom kazalištu na potpori za organizaciju izložbe.

Više iz kategorije